NBA

Drejmond Grin ne veruje u šampione: Nagetsi su u problemu, ključan je duel Jokića i Gobera

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

02.05.2024 14:33
Košarkaši Denver Nagetsa, Džamal Marej i Nikola Jokić Profimedia
Košarkaši Denver Nagetsa, Džamal Marej i Nikola Jokić

Denver Nagetsi su savladali Los Anđeles Lejkerse u prvoj rundi plej-ofa 4:1 i u polufinalu će igrati protiv Minesota Timbervulvsa koji su bez ikakvih problema pobedili Finiks Sanse 4:0.

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa, Drejmond Grin je zato dao svoje viđenje duela Denvera i Minesote i objasnio zašto prednost daje Timbervulsima, a ne aktuelnim šampionima.

"Nagetsi jesu pobedili u seriji sa Lejkersima, ali mislim da su u problemu. Zašto to mislim? Kao što sam ranije govorio, mislim da im klupa nije dovoljno dobra. Videli smo pre neko veče, nisu dobili dovoljno učinka sa klupe. Upravo to bi mogla da bude razlika u seriji sa Minesotom. Vulvsi sa klupe imaju Naza Rida, Kajla Anderson i Montea Morisa, koji je sjajan plejmejker ali ga ne koriste previše. Takođe i Nikel Aleksander-Voker igra odlično u poslednje vreme", objasnio je Grin.

 

 

Iskusni košarkaš i četvrostruki osvajač NBA prstena istakao je i kako će duel Nikole Jokića i Rudija Gobera biti ključan, ali ne veruje da će samo to odlučiti ko će u finale Zapadne konferencije.

"Biće jako važno kako će Gober čuvati Jokića, ali uvek samo govorio da titule ne osvajaju igrači od jedan do pet, već oni od šest do deset (na klupi)", rekao je Grin.

Istina je da su Nagetsi izgubili dosta odlascima Brusa Brauna i Džefa Grina u odnosu na prethodnu godinu. Pejton Votson i Redži Džekson do sada nisu uspeli da popune rupe koje su pomenuta dvojica ostavili, ali nikada ne treba otpisivati aktuelne šampione. 

Nema sumnje da nas čeka vrhunska serije između Denvera i Minesote, a sve duele polufinala između ove dve ekipe ćete moći da pratite u direktnom prenosu na kanalima TV Arena sport.