NBA

Peh za Minesotu pred Denver: Kris Finč mora na operaciju, upitan za prvi meč u Koloradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.04.2024 17:57
Trener Minesote Kris Finč drži se za koleno posle sudara sa Majkom Konelijem Tanjug/AP Photo/Ross D. Franklin
Trener Minesote Kris Finč drži se za koleno posle sudara sa Majkom Konelijem

Loše vesti za Minesotu. Trener Timvervulvsa Kris Finč, koji se spletom nesrećnih okolnosti povredio u završnici treće utakmice serije protiv Finiksa, moraće na operaciju kolena i pitanje je hoće li se vratiti do početka serije sa Denverom, navode američki mediji.

Kako je saopštio ESPN, nakon sudara sa Majkom Konelijem kraj aut linije, Finč je povredio desnu patelarnu tetivu kolena i uprkos nadanjima navijača Minesote, njegova povreda je ipak bila teže prirode, pa će već sutra morati na operaciju.

 

 

Budući da su Nagetsi jutros pobedili Lejkerse po četvrti put u seriji, druga runda plej-ofa sa njima zakazana je za 4. maj, a obzirom da će Finču trebati više vremena za oporavak, sva je verovatnoća da će ga na klupi za prvi meč sa Denverom zameniti pomoćni trener Mikah Nori.

Mikah Nori inače je bivši član stručnog štaba franšize iz Kolorada, koji je sa Nikolom Jokićem i Nagetsima radio u periodu od 2015. do 2018. godine i dobro je upoznat sa stilom igre aktuelnih šampiona, pa i neće biti neki veliki hendikep ako se Finč ne vrati do nedelje.
 

 

Cup tree provided by Sofascore