NBA

Nikola Jokić nahvalio "kralja", pa otkrio ključ pobede protiv Lejkersa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2024 01:02
Nikola Jokić i Lebron Džejms AP Photo/Yannick Peterhans
Nikola Jokić i Lebron Džejms

Uoči utakmice prvog kola plej-ofa Zapadne konferencije između aktuelnih šampiona Denver Nagetsa i LA Lejkersa, centar tima iz Kolorada Nikola Jokić razgovarao je sa medijima i odgovarao na pitanja novinara.

Utakmica iz Kolorada na programu je u nedelju od 02:30 časa, uz direktan prenos na Areni 1 Premium.

Prvi odgovor se ticao Lejkersa i njihovih kvaliteta.

"Oni su jako talentovan tim. Iako smo prošle godine dobili sve četiri utakmice protiv njih, serija sa njima bila nam je najteža. To je odlično sklopljen tim, a čak su i pojačali roster ove sezone. Imam samo reči hvale za njih i verujem da nas očekuje jako interesantna serija sa njima."

Otkrio je i "ključ pobede" protiv "jezeraša".

"Ima ih nekoliko. Zaustaviti njihovu tranziciju, naročito Lebrona. Pokušati da ograničimo njihovu produkciju u reketu. Dejvis je zver u tom polju. Podići odbranu na perimetru, šutiraju sve bolje za tri poena. To su neki detalji na kojima trebamo da obratimo pažnju."

 

 

Osvrnuo se i na duele sa Lebronom, koji i dalje igra na visokom nivou iako je već godinama na zalasku karijere.

"Sjajan je, on je ušao u istoriju. Stvari koje radi na terenu... To je nešto posebno. Pobeđivao je na mnoge načine, može da postigne poene iz bilo koje pozicije. On je čudovište. Poštujem ga, on je veoma dobar košarkaš, jedan od najboljih, i uživam da igram protiv njega".

Prošle sezone Majk Meloun govorio je o fokusiranosti ekipe, pa je Jokić upitan da li u svlačionici vlada isti osećaj sada.

"Da, prisutno je, prosto jer znamo šta treba da radimo i koliko je važno. Svako zna šta treba da se uradi da bi bio makar malo bolji", zaključio je Jokić.