Evroliga

Kendrik Nan obeležio veče majstorica u Evroligi: MVP titula za košarkaša Panatinaikosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 17:23
Kendrik Nan, košarkaš Panatinaikosa, dobio individualno priznanje Evrolige Guliver
Kendrik Nan, košarkaš Panatinaikosa, dobio individualno priznanje Evrolige

Panatinaikos je pre dva dana prošao na Fajnal-for Evrolige i ostao u trci za titulu kontinentalnog šampiona u košarci, a njegov prvotimac Kendrik Nan danas je proglašen za najkorisnijeg pojedinca majstorica faze četvrtfinalnih serija elitnog takmičenja.

Amerikanac je davao ton igri grčkog tima protiv Makabija u trećem meču, a njegova odlična partija u vidu 26 poena, pet skokova, četiri asistencije i indeksa korisnosti 27 nije promakla zaduženima za tu vrstu statistike.

Srpski reprezentativac iz Olimpijakosa, Nikola Milutinov, imao je za nijansu manje dobar učinak (26), a u Top 5 uvršteni su još član poraženog izraelskog sastava Lorenzo Braun (24), kao i Majk Džejms i Donatas Motijunas iz Monaka (oba po 20).

 

 

U PAO sada očekuju još više od Nana, čijim su igrama toliko zadovoljni da su pre par dana produžili s njim saradnju za dve godine, a priliku da potvrdi sjajnu formu imaće već u polufinalu F4 sa Fenerbahčeom.

Nan je u Panatinaikos stigao oktobra prošle godine iz NBA, gde je igrao za Vašington, Los Anđeles Lejkerse i Majami. Iskusni bek je veoma brzo postao jedan od ključnih igrača ekipe u četi Ergina Atamana, u EL je igrao od sedmog kola regularnog toka sezone i na 33 utakmice ukupno u proseku je beležio 15,9 poena, 2,6 skokova i tri asistencije.

Otuda dupla MVP zvanje, za izdanje u majstorici i igre prošlog i ovog meseca. 

 

Cup tree provided by Sofascore