Vesti iz fudbala

Mesi asistirao, saigrač davao golove u pobedi za finale US Open kupa: Argentinac vodi Inter Majami ka novom trofeju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2023 08:40
Mesi asistirao, saigrač davao golove u pobedi za finale US Open kupa: Argentinac vodi Inter Majami ka novom trofeju Tanjug/AP Photo

Da je Dejvid Bekam napravio vrhunski posao kada je ubedio Lionela Mesija da odbije povratak u Barselonu i zahvali se Saudijcima na "masnoj" ponudi, navijači Inetera iz Majamija svedoče iz meča u meč, jer čudesni Argentinac stalno i svuda donosi prevagu američkom timu. Učinio je to i u noćašnjoj pobedi nad Sinsinatijem, u polufinalu US Open kupa s penal epilogom - 5:4. 

Fudbaler s najviše osvojenih trofeja u istoriji ovog sporta nije bio strelac u regularnom delu meča, ali su zato dve njegove asistencije Leonardu Kampanji pogurale ekipu ka izjednačenju na isteku 90 minuta (2:2) susreta u takmičenju pokrenutom daleke 1913. godine.

 

 

Nije najbolji igrač poslednjeg Svetskog prvenstva zatresao mrežu ni u dodatnih pola sata loptanja (3:3), međutim pitanje je kako bi dalje teklo izvođenje jedanaesteraca sastava sa Floride da doskorašnji as Pari Sen Žermena nije izveo prvi udarac sa 11 metara i savladao golmana. 

Inter Majami će u u finalu US open kupa igrati protiv boljeg iz okršaja Hjuston Dinamo - Real Solt Lejk, a taj meč će biti nova prilika Mesiju da popravi ionako sjajan učinak od 10 datih golova i tri "spakovana" na osam utakmica za novi klub. 

Uzme još jedan pehar, takođe, pošto je nedavno podigao onaj namenjen pobednicima američkog Liga kupa.