Vesti iz fudbala

Marselo Bijelsa pozvao amatera u nacionalni tim Urugvaja: Srećni "dobitnik" šokiran

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2024 16:00
Marselo Bijelsa, selektor Urugvaja, daje šansu neprofesionalnom fuidbaleru Guliver
Marselo Bijelsa, selektor Urugvaja, daje šansu neprofesionalnom fuidbaleru

Ime Valtera Domingeza do danas nije ništa značilo ni ljubiteljima fudbala u Urugvaju a kamoli van južnoameričke države. ali je zato vest o njemu obletela sportsku planetu, jer pomenuti amater ima priliku da manje ni više nego debituje za seniorsku reprezentaciju domovine.

Iza svega stoji Marselo Bijelsa, poznat i pod nadimkom "ludak", pošto je je povukao nesvakidašnji potez čak i kada se radi o selektiranju timova prijateljske mečeve, kao što su dolazeće utakmice sa Kostarikom i Meksikom.

Domingez ima 24 godine i igra za klub Huventud de Sorijano, koji se takmiči u amaterskom rangu, prenosi portal "TNT Argentina", a iskusnom stručnjaku je očigledno za oko zapalo njegovih 38 pogodaka na 19 mečeva.

 

 

Ko zna, možda postoji i neka bonus percepcija ili pozadinski povod, kako bilo, Bijelsa je zatekao javnost u Urugvaju, iako ista zna da zbog mečeva Kupa Libertadores i Sudamerikane ne može da poziva stare ili potencijalne kandidate za nacionalni tim iz Nasionala, Penjarola, Liverpula, Rasinga i Danubije

"Izvučeni dobitnik", naravno, leti po sedmom nebu, jer nije ni sanjao da će mu igranje fudbala najviše za svoju dušu doneti takav uzlet, šansu i priznanje u "karijeri". 

"Pozvali su me, mnogo sam srećan. Nisam ga očekivao, bilo je to veliko iznenađenje za mene", prokomentarisao je Domingez, dok je Bijelsu kao i uvek briga za tuđe komentare.

Argentinac je pre selekcije Urugvaja vodioNjuels old bojs, Atlas, Klub Ameriku, Espanjol, Atletik Bilbao, Olimpik Marsej, Lacio, Lil, Lids, kao i reprezentacije Argentine i Čilea.