Vesti iz fudbala

Kejn blizu rekorda Roberta Levandovskog: Moguće je, ali moram da požurim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2024 14:02
Fudbaler Bajern Minhena, Hari Kejn Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
Fudbaler Bajern Minhena, Hari Kejn

Hari Kejn je postigao dva pogotka u pobedi Bajern Minhena nad Ajtranhtom iz Frakfurta (2:1) i tako stigao do 35. gola u ovoj sezoni Bundeslige. Englez je tako prišao blizu rekorda Roberta Levandovskog po broju pogodaka u jednoj sezoni nemačkog prvenstva.

Kejn neće podići trofej Bundeslige, ali će u preostala tri kola imati priliku da obori rekord poljskog napadača. Levandovski je upravo u dresu Bajerna u sezoni 2020/21 postigao 41 gol i tako oborio rekord koji je do tada držao Gerd Miler.

U preostala tri meča, Bavarci će odmeriti sange sa Štutgaratom, Volfsburgom i Hofenhajmom, a engleskom reprezentativcu će biti potrebno sedam golova kako bi prestigao Levandovskog.

"Moguće je, ali moram da požurim. Moram da postignem nekoliko golova u narednim nedeljama. Kao što rekoh, blizu sam, u dometu sam rekorda ali sve će zavisiti od preostala tri meča", rekao je Kejn.

Iako ove sezone neće osvojiti Bundesligu, kao ni Kup Nemačke, Bajern i dalje ima šansu za trofej u sezoni. Kejn i saigrači će u polufinalu Lige šampiona igrati protiv Real Madrida.