Vesti iz fudbala

UEFA prihvatila inicijativu selektora Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2024 11:08
Dragan Stojković, selektor Srbije MN Press
Dragan Stojković, selektor Srbije

Kako sada stvari stoje UEFA će najverovatnije doneti odluku o povećanju broja igrača u reprezentacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Ostrvski mediji prenose da je inicijativa selektora Srbije Dragana Stojkovića po svemu sudeći prihvaćena, a ona je zvanično predložena početkom aprila u Diseldorfu.

Navodi se još i da su delegati nacionalnih takmičenja već glasali u prilog promeni i povećanju sa 23 na 26 igrača koji bi trebalo da budu na raspolaganju selektorima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Neki selektori su bili protiv tog predloga, pre svih Julijan Nagelsman i Didije Dešan, dok su predlog srpskog selektora podržali Ronald Kuman i Geret Sautgejt.

To, ipak nije i konačna odluka, jer je kako navodi Skaj Sport prethodno potrebno da je odobri Izvršni odbor. Očekuje se da će se to i desiti pre 22. maja za kada je zakazana sledeća uživo sednica tog tela.

Praksa je da se ovakve odluke donose na daljinu, što se i očekuje krajem nedelje.Poslednji put prošireni timovi su se koristili 2021. godine na Evropskom prvenstvu, kao mera koja je selektorima olakšavala da se izbore sa pandemijom koronavirusa.

Fudbalski savezi do 7. juna moraju da pošalju konačne spiskove igrača za Evropsko prvenstvo.

Takmičarska sezona u Evropi završiće se finalom Lige šampiona 1. juna, a Evropsko prvenstvo održaće se od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj.