Vesti iz fudbala

Kraj nepobedivosti Al Hilala: Rahmani i Al Ain sa tri penala srušili Arabljane u polufinalu Azijske Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2024 20:05
Trener Al Hilala Žorž Žezus Guliver/AP Photo/Hussein Sayed
Trener Al Hilala Žorž Žezus

Svakoj seriji dođe kraj, pa i onoj od 34 uzastopne pobede u svim takmičenjima za Al Hilal. U prvom polufinalnom meču Azijske Lige šampiona, Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ubedljivo je savladao Al Hilal 4:2 (3:0) i ekipi iz Suadijske Arabije biće potrebna bolja igra u defanzivi u revanšu da nadoknadi tu prednost i plasira se u finale.

Ekipa srpskih reprezentativaca Sergeja Milinkovića Savića i Aleksandra Mitrovića poslednji put nije pobedila 21. septembra prošle godine kada je sa Damakom igrali 1:1. Danas su na stadionu "Tanun Bin Mohamed" zasluženo poraženi jer su napravili toliko grešaka da ih je sjajni Sofijane Rahimi sa tri gola kažnjavao. 

 

 

Iz prve šanse na meču Rahimi je postigao prvi gol, zatim je sudija Mahadmeh iz Jordana čak tri puta pokazao na velu tačku za domaćina (svi opravdani), pa su se u sgtrelce još dva puta upisali Rahimi i Kaku.

Sergej Milinković Savić i ostali asovi Al Hilala nisu navikli navijače na ovako veliki broj grešaka, posebno je Kulibali mogao da izbegne da napravi treći jedanaesterac i to pet minuta posle pogotka Malkoma na pas našeg reprezentativca. Uspeli su gosti preko spretnog Al Davsarija (prethodio šut Sergeja) da smanje na 4:2, imali su i tri prilike (pogodili stativu), pa će u revanšu imati realno dobre šanse da se plasiraju u finale.

Azijska Liga šampiona, polufinale

Ulsan - Jokohama 1:0 (1:0)
/Dong Gijong 19/

Al Ain - Al Hilal 4:2 (3:0)
/Rahmani 6, 26 pen, 38 pen, Kaku 56 pen - Malkom 49, Al Davsari 78/

Revanši 23. i 24. aprila