UEFA Liga šampiona

Bajern u Madridu sa Musijalom i De Lihtom, ali bez Gereira

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2024 13:40
Rafael Gereiro se povredio u Štutgartu Tanjug/Tom Weller/dpa via AP
Rafael Gereiro se povredio u Štutgartu

Loša i dobra vest za trenera Bajerna Tomasa Tuhela stigla je iz lekarske ordinacije pred revanš meč polufinala UEFA Lige šampiona (sreda 21.00, TV Arena 1 Premium): Rafael Gereiro povredio je ligamente skočnog zgloba i neće biti u kombinaciji za duel sa Realom, ali će za duel biti spremni Džamal Musijala i Matijas De Liht.

Subotnji duel u Štutgartu (poraz 1:3) doneo je već u 17. minutu glavobolju treneru Tuhelu jer je skočni zglob izvrnuo Rafael Gereriro i uz bolne grimase napustio teren. Na teren je morao Leon Gorecka, koga je Tuhel odmarao uz Lajmera, Milera, Sanea, Mazrauija. Uz to je doživljen i poraz...  

 

 

"Bajern će morati bez Rafaela Gereira u narednim utakmicama. Portugalac je u subotu na utakmici Bundeslige u Štutgartu zadobio povredu ligamenta skočnog zgloba. Ovo je rezultat pregleda medicinskog odeljenja Bajerna", navedeno je u saopštenju kluba iz Minhena.

Izostanak Gereira možda će doprineti Tuhelu da ne ojačava vezni red već da odigra u postojećem sistemu koji je ofanzivno orijentisan. Značajnije je da se Musijala oporavio i da je trenirao danas, što će svakako doneti kvalitet više u poslednjoj trećini.

Prvi susret polufinala lige šampiona između nemačkog i španskog kluba završen je rezultatom 2:2, pošto su Bavarci uspeli da režiraju preokret, a potom i ispuste prednost, pa ekipe susret u Madridu dočekuju u prilično ujednačenim pozicijama.