UEFA Liga šampiona

Bilo mu je dosadno, tražio je da ga oraspoložimo pobedom: Belingem otkrio razgovor sa Anćelotijem pred meč sa Sitijem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2024 22:45
Džud Belingem Tanjug/AP Photo/Dave Shopland
Džud Belingem

Većim delom meča protiv Mančester sitija, fudbaleri Real Madrida su bili u podređenom položaju, što je, kako je kasnije istakao trener Karlo Anćeloti i bio njegov plan.

Igrači španske ekipe su na kraju imali mnogo više živaca od rivala u penal završinici i plasirali se u polufinale Lige šampiona, a engleski reprezentativac Džud Belingem je ispričao jednu zanimljivu anegdotu koja se dogodila pre utakmice.

"Video sam Karla Anćelotija kako zeva i pitao ga da li mu je dosadno. On mi je odgovorio potvrdno i rekao da saigrači i ja moramo da izađemo na teren i pobedimo Siti kako bismo ga oraspoložili. Tako je kasnije i bilo", rekao je Belingem.

Jedan od najboljih igrača Real Madrida je, takođe, istakao kako uživa da radi sa italijanskim stručnjakom jer on ume od igrača da izvuče ono najbolje.

"Mnogi treneri imaju svoj plan igre, taktičke zamisli od kojih ne odustaju i fudbaleri su opterećeni da ne iskoče iz tog šablona. Na sreću, kod Anćelotija je drugačije. On nam daje slobodu, a to dodatno skida pritisak sa leđa igrača. Mnogo vam je lakše da igrate u takvim okolnostima", naglasio je Belingem.

Englez je za manje od godinu dana boravka na "Santjago Bernabeu" pod vođstvom Karla Anelotija uspeo da postane jedan od vodećih igrača ekipe i postigao je 20 golova i upiše 10 asistecija u svim takmičenjima.