Superliga Srbije

Vojvodina nanela Partizanu peti poraz u nizu - Petrović upropastio Nađov "debi" na klupi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 19:09
Fudbaleri Partizana i Vojvodine MN Press
Fudbaleri Partizana i Vojvodine

Fudbaleri Partizana poraženi su na domaćem terenu od ekipe Vojvodine u okviru tećeg kola Mozzartbet Superlige Srbije rezultatom 2:3(1:2). Ovo je bio peti poraz u nizu za crno-bele, a pokazalo se da ni promena trenera nije razdrmala "parni valjak", koji je ponovo doveo u pitanje drugu poziciju i mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. 

Gol za domaćina postigao je Aranđel Stojković (57'), dok je prvi pogodak bio autogol Đorđa Crnomarkovića (18'). Što se Novosađana tiče, strelci su bili Kejleb Zedi Seri (38'), Dejan Zukić (44') i Njegoš Petrović (90+4'). 

MN Press

Fudbaleri Partizana

Na početku je slutilo na katastrofu Partizana. Vojvodina je u prvih deset minuta uputila tri šuta i pokazala da je došla po trijumf u Humsku. Mđutim, hladan tuš za ekipu Božidara Bandovića dolazi u 18. minutu, kada posle dobrog prodora Gajasa Zahida, koji je inače pokušao loptu da uputi Aleksi Jankoviću, defanzivac "stare dame", Crnomarković, smešta loptu u svoju mrežu. 

Partizan je nabrijano krenuo napred, a Mateus Saldanja je imao jedan izvanredan udarac koji je jedva uspeo da iskontroliše Lazar Careić. Ipak, samo minut posle pokušaja Brazilca, stiže kazna. Posle centaršuta sa desnog boka, Aleksandar Jovanović je pogrešno procenio loptu, koja stiže do Serija. Napadač iz Obale Slonovače je loptu zakucao u mrežu i doneo izjednačenje. 

Odmah nakon izjednačujućeg pogotka, Partizan je počeo da preti - ovaj put preko Alda Kalulua, koji je predriblao Carevića, ali Saldanja nije uspeo da donese novo vođstvo. Generalno, Brazilac je delovao veoma nervozno i nezadovoljno tokom celog meča, tako da ga je kasnije zamenio Goh u drugom delu. 

I za ovaj promašaj je stigla kazna, jer se Zukić iz okreta u kaznenom prostoru namestio na udarac i doneo Vojvodini novu prednost evrogolom u smiraj poluvremena. 

Nemoć crno-belih je bila evidentna, naručito kada shvatimo da su gostima poništena dva pogotka, u 58. i 77 minutu. 

Ipak, bilo je momenata nade koji su se pojavljivali niotkuda, poput pogotka Aranđela Stojkovića u 57. minutu utakmice. 

Ne može se reći da posle novog izjednačenja Partizan nije pokušavao na različite načine - Bibras Natho je šutirao tik pored gola u 77. minutu, isto je učinio i Samed Baždar u 88. poluvolejem iz kaznenog prostora. 

Mada ništa ofanziva nije donela crno-belima jer je, kao i do sada, Voša naplatila ove promašaje. U trećem minutu nadoknade, Petrović je šutirao izvan kaznenog i veoma precizno pogodio stativu o koju se lopta odbila u gol, čime je postavljen konačni rezultat. 

Partizan je sada drugoplasiran 70 poena, samo četiri više od TSC, dok Vojvodina vodi bitku za Evropu sa šeste pozicije i 54 poena u džepu. 

Mozzart Bet Superliga plej-of, 3. kolo

četvrtak

Radnički 1923 - Mladost 3:2 (1:2)
Partizan - Vojvodina 2:3 (1:2)
Čukarički - Napredak 18.30 (U toku)
Crvena zvezda - TSC 19.00 (U toku)

 

https://youtu.be/DhVMwCkYLc4