Superliga Srbije

Radnički preokretom pohitao ka Evropi - Mladost naterala Kragujevčane da se preznoje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 18:04
Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca MN Press
Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca slavili su protiv Mladosti iz Lučana na svom terenu rezultatom 3:2 (1:2) u okviru trećeg kola plej-ofa Mozzartbet Superlige Srbije. Iako je tim sa stadiona "Čika Dača" imao dva gola zaostatka, ekipa koju sa klupe predvodi Feđa Dudić pokazala je karakter i okrenula meč u svoju korist. 

Golove za domaćina postigli su Milutin Vidosavljević (45'P; 60') i Besim Šerbatović (76'), dok su za ekipu iz Lučana pogađali Marko Veličković (22') i kapiten Ivan Milošević (27'P). 

 

#VMS_Highlightsclvpfr2dm0000356unqkcjx1a{width:100%;display:flex;align-items: center;justify-content: center;}@media (max-width: 760px) {#VMS_Highlightsclvpfr2dm0000356unqkcjx1a> div{width:calc(95vw - 30px) !important;height: calc((95vw - 30px) * 9 / 16) !important;}}
 

 

Imali smo prilike da gledamo izrazito otvorenu utakmicu, tako da je na samom početku viđeno mnoštvo šansi. Ono što niko nije očekivao, bila je snažna inicijativa gostiju, koji su već u 14. minut zapretili preko Janka Tumbasevića, čiji je udarac glavom bio zamalo naprecizan. 

Samo 180 sekundi kasnije Sahli Vižđi se okušao sa ivice kaznenog prostora i za par centimetara prebacio loptu, da bi konačna nagrada za otvoren fudbal Mladosti stigla u 22. minutu meča preko Veličkovića. Mladi napadač od samo 19 godina je pokazao da i te kako može da se nosi sa izazovima prvog ranga srpskog fudbala, tako da je posle svog petog pogotka u sezoni uspeo i da iznudi penal u 26. minut, kojim Milošević duplira vođstvo. 

Tada počinje buđenje i totalna ofanziva Radničkog, koja je urodila plodom kada je Milutin Vidosavljević sa bele tačke postavio konačan rezultat prvog dela.

Mora se odati priznanje i golmanu Saši Stamenkoviću, koji je sa dve sjajne odbrane u trećem minutu drugog dela sprečio Kragujevčane  da dođu do izjednačenja. Ipak, nije doveka mogao trajati zid golmana Mladosti, tako da u 60. minut Vidosavljević ponovo postiže pogodak i izjednačuje rezultat. 

Mladost je totalno pala u poslednjoj trećini utakmice, a konačan rezultat postavio je Šerbatović pogotkom posle ubačene lopte iz kornera. 

Radnički se sada nalazi na četvrtom mestu šampionata Srbije sa 59 poena, a Mladost je sedma sa 43 boda. 

Mozzart Bet Superliga plej-of, 3. kolo

četvrtak

Radnički 1923 - Mladost 3:2 (1:2)
Partizan - Vojvodina 16.55 (U toku)
Čukarički - Napredak 18.30 (A2P)
Crvena zvezda - TSC 19.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore