Vesti iz fudbala

Bandović pred polufinale Kupa Srbije: Utakmicu mogu da odluče nijanse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2024 16:35
Božidar Bandović. trener Vojvodine FK Vojvodina
Božidar Bandović. trener Vojvodine

Trener Vojvodine Božidar Bandović očekuje tešku utakmicu protiv Radničkom 1923, ali veruje u svoj tim i plasman u finale Kupa Srbije.

Fudbaleri "stare dame" u sredu od 16 časova gostuju na stadionu "Čika Dača" u polufinalu Kupa Srbije, a Bandović je optimista pred ovaj meč.

"Očekuje nas veoma značajna utakmica, za igrače, stručni štab, klub i čitav grad. Mislim da smo spremni, igramo protiv jednog tima koji sve vreme pokazuje stabilnost i kontinuitet i koji igra dobro i veoma je opasan. Moramo biti hrabri, odlučni i pametni i koncetracijom od početka do kraja. Neće biti lako, ali verujem u ove momke i svi zajedno želimo da ostvarimo cilj, uz dužno poštovanje prema protivniku, koji je čitave sezone na visokom nivou. Zadovoljan sam igrom, ali ove utakmice su drugačije i moramo da budemo najbolji što možemo jer nema popravnog. Što se tiče igračkog kadra, Guram se vratio, Bjeka će nam se pridružiti posle ove utakmice, Lazar Jovanović oseća bol u leđima posle nastupa za omladince, dok zbog kolena ne može i dalje da igra Uroš Nikolić", izjavio je Bandović.

On ističe da neće biti mnogo iznenađenja, jer se timovi dobro poznaju.

"Mislim da smo međusobno vrlo dobro upoznati, ali uvek ima nekih iznenađenja tokom utakmice i mi ćemo biti spremni da se prilagodimo na sve, kao što sam govorio i pred dve utakmice sa TSC-om. Najvažnije je da imamo samopouzdanje i da verujemo u ono što radimo i želimo od naše igre. Oni su sigurno nas analizirali u više utakmice i da 80-90% se znamo. Utakmicu mogu da odluče nijanse, i zato kažem da moramo biti fokusirani na sve segmente igre, u prekidima, u duelima, u tim drugim loptama. Ovo su mečevi koje određuju sitnice i ja tu kažem da jedan korak napred ili nazad mogu da budu jako bitni. Zato moramo da budemo brzi, agresivni i precizni", naglasio je Bandović.

Osvrnuo se i na poraz u Kragujevcu krajem februara kada je Radnički 1923 slavio rezultatom 2:1.

"Prvu utakmicu smo dobro počeli i igrali smo dobro, ali smo primili gol posle izgubljene lopte i loše postavke, ali to znamo. Taj period je bio i za mene i trenera je morao da prođe u adaptaciji. Drugo poluvreme smo igrali dosta bolje, izgubili smo zbog tog jednog penala. Znamo da će nam i sada biti teško na njihovom stadionu", istakao je Bandović.

Trener Voše priznaje da nije lako oporaviti se u zgusnutom rasporedu, ali da je tim sada svežiji nego prošle sedmice.

"Ono što radimo između utakmica je oporavak i taktičke analiza i gde smo se fokusirali na greške koje treba da popravimo i da se usput oporavimo za naredni meč. Tempo nije lak, ali spremni smo i moramo da budemo. Imamo neke igrače koj su imali nekih problema, ali sada su se vratili i imaćemo više opcija za startnu postavu i za ulazak sa klupe. Ne bi trebalo da budemo i sada umorni kao što nismo bili sveži posle TSC-a", kaže Bandović.

Vojvodina ima odličnu tradicij u penal seriji u Kupu Srbije, a Bandović ne krije da su se spremali i za takav scenario.

"Na sve smo se spremali i na penale, ali ono što ja zahtevam jeste da hoćemo da dobijemo utakmicu u regularnom delu. Ja ne verujem u sreću, ja verujem u rad i zato radimo naporno, ali spremni smo i na penale", otkrio je Bandović.

Za kraj, osvrnuo se i na greške u prošloj utakmici u Bačkoj Topoli, koje sada želi da ispravi.

"Analizirali smo stvari u kojima smo grešili i složili smo se da je nedopustivo da tako loše otvorimo utakmicu i primimo dva brza gola. Bili smo totalno dekocentrisani. Moramo da ispravimo te stvari, nemamo mnogo vremena u ovako zgusnutom rasporedu i zato je fokus jako bitan. Treći gol smo primili posle loše reakcije po izgubljenoj lopti, posebno po boku, kada smo imali određenih problema", zaključio je Bandović.

FK Vojvodina organizuje put u Kragujevac i nada se da će uz što veću podršku svojih navijača izaći kao pobennik i plasirati se u novo finale Kupa Srbije.

Utakmica Radnički 1923 – Vojvodina na programu je u sredu u 16 časova, uz direktan prenos na kanalu Arena Premium 1.