Superliga Srbije

Borba za plej-of Mozzart bet Superlige: Novi Pazar imao "pakao" od rasporeda

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

18.03.2024 20:55
Igrači Novog Pazara će biti pod najvećim opterećenjem Fudbalski klub Novi Pazar
Igrači Novog Pazara će biti pod najvećim opterećenjem

Prolećni deo prvenstva Mozzart Bet Superlige doneo je delimično i do promene u izgledu tabele posle 26. kola, a posle reprezentativne pauze, do 14. aprila preostaju još četiri runde i pored borbe Crvene zvezde i Partizana za "pol poziciju" najveća bitka vodiće se, realno, najverovatnije između tri kluba za dva mesta u plej-ofu.

Novi Pazar je osvojio samo šest od mogućih 21 boda i pao je petog na osmo mesto koje trenutno vodi u plej-of, ali sa 35 bodova koliko ima i Napredak. Mladost iz Lučana ima dva boda više i te tri ekipe bi trebalo najverovatnije i ako ne bude nekih spektakularnih serija, da vode bitku za dva preostala mesta, mada će šansu vrebali iz prikrajka i Spartak, odnosno Voždovac.

Ako gledamo trenutnu formu, kvalitet ekipa i raspored, Novi Pazar će biti na najvećem ispitu jer u poslednja četiri kola ima daleko najteži raspored: Čukarički (gost), TSC (domaćin), Partizan (g), Radnički Niš (d). Prosuli su Pazarci mnogo bodova, imali i peh da tokom proleća ne mogu da računaju na prvu zvezdu Adema Ljajića, kao ni na iskusnog golgetera Marka Šćepovića. Da li će sa njima dvojicom uspeti u poslednja četiri kola sve da nadoknade ostaje da se vidi.

Mladost iz Lučana je osvojila ovog proleća 12 bodova, do kraja prvog dela Mozzart bet Superlige ima povoljan raspored i dva boda "fore" u odnosu na rivale. S obzirom da je svaki bod bitan, a da trener Tomislav Sivić ima najiskusniji tim, sve su prognoze da će u duelima sa dva Radnička, Javorom i IMT-om osvojiti dovoljan broj bodova ne samo za plasman u plej-of već možda i za nešto više.

 

 

Napredak je uz Radnički 1923 hit proleća jer osvojio 14 od mogućih 21 boda, a raspored im daje nadu da bi na kraju trke mogli da ostave iza sebe Novi Pazar ili Mladost. Pobeda nad Partizanom u Beogradu (1:0), utemeljena je jučerašnjim trijumfom nad niškim Radničkim i pod Bagdalom polako osećaju "miris" plej-ofa. Ekipa Vladimira Gaćinovića igra veoma dobro, poletno, a važno je da su ovog proleća pobedili direktnog rivala Novi Pazar 3:1 (poraz 1:2 u prvom delu), pa imaju i bolji međusobni skor ako 14. aprila budu imali isti broj bodova sa Pazarcima.

Raspored do kraja prvog dela

Mladost L. (37): Radnički Niš (g), Radnički 1923 (d), Javor (g), IMT (d)

Novi Pazar (35): Čukarički (g), TSC (d), Partizan (g), Radnički Niš (d)

Napredak (35): Radnički 1923 (g), Javor (d), IMT (g), Radnik (d)

 

Standings provided by Sofascore