Serija A

Atalanta posle pobede protiv Salernitane, preskočila Romu na tabeli Serije A, za mesto u Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2024 19:55
Teun Kopmajners, fudbaler Atalante Tanjug/AP Photo/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
Teun Kopmajners, fudbaler Atalante

U meču bez takmičarskog značaja za već prežaljenu Salerenitanu i izuzetno važnu za Atalantu u pogledu borbe za mesto u Ligi šampiona, slavio je tim iz Bergama i to posle preokreta u drugom delu utakmice.

Malo je nedostajalo da polufinalista Lige Evrope sebi zakomplikuje život, ipak Skamaka i Kopmajners nisu dozvolili izjednačenje protiv putnika u Seriju B. 

Atalanta je pobedom protiv Salernitane uspela da "preskoči" Romu na tabeli Serije A i sada ima isti broj bodova, ali i utakmicu manje od tima iz glavnog grada Italije. A, početak je slutio na krah Atalante.  

Salernitana je rano došla do prednosti, već u 18. minutu, kada je Čauna iskoristio dodavanje Vinjate. Izgledalo je da će ga stići odbrana Atalante, međutim dobro se snašao Čauna i sa desetak metara iskosa sa desne strane, poslao loptu iza leđa golmana gostiju - 1:0.

Do kraja prvog dela igre, dobru priliku propustio je isti igrač u 34. minutu, dok je Skamaka mogao da izjednači rezultat u trećem minutu nadoknade vremena u prvom poluvremenu. 

Ono što igračima Atalante nije pošlo za nogom u prvom, jeste na startu drugog poluvremena, kada su i napravili potpuni preokret. Konačno su gosti došli do izjednačenja u 57. minutu. 

Pašalić je dobio jednu dubinsku loptu sa desne strane, odlično je skočio u petercu Salernitane i glavom spustio loptu na nogu Skamake, kome nije bilo teško da je ubaci u mrežu za 1:1.

Nije Salernitana još uspela da poveže redove, a već je usledilo novo slavlje Atalante. 

Pravi projektil sa oko 20 metara uputio je Kopmajners koji je u igru ušao na startu drugog dela igre, a lopta je završila u mreži za - 1:2.   

Do kraja utakmice, Atalanta je čuvala prednost, istina imali su i nekoliko prilika gosti preko Lokmana i Skamake, ali se rezultat nije menjao. 

Ipak, trud gostiju mogao je u vodu da baci Čauma u 88. minutu, ali je Francuz, posle odličnog prodora po desnoj strani sa svega nekoliko metara šutirao iznad prečke. 

Tim iz Bergama u četvrtak je na novom velikom ispitu, a na domaćem stadionu u polufinalu Lige Evrope dočekuje Olimpik iz Marseja. U prvom meču u Francuskoj bilo je 1:1.


Serija A, 35. kolo

petak

Torino - Bolonja 0:0

Subota

Monca - Lacio 2:2 (0:1)
/Đurić 73, 90+2 - Imobile 11, Vesino 83/

Sasuolo - Inter 1:0 (1:0)
/Lorijente 20/

nedelja

Kaljari - Leće 1:1 (1:0)
/Mina 26 - Krstović 84/

Empoli - Frozinone 0:0 

Verona - Fiorentina 2:1 (1:1)
/Darko Lazović 13'P, Tijani Noslin 59' - Gaetano Kastrovili 42'/

Milan - Đenova 3:3 (1:1)
/Alesandro Florenci 45', Mateo Gabia 72', i Olivije Žiru 75' - Mateo Retegi 5'P, Kejleb Ekuban 48', Malik Tia 87' (OG)/

Roma - Juventus 1:1 (1:1)
/Romelu Lukaku 15' - Bremer 31/

ponedeljak

Salernitana - Atalanta 1:2 (1:0)
/Čauna 18 - Skamaka 57, Kopmajners 63/
Udineze - Napoli 20.45 (AP2) 

Standings provided by Sofascore