Serija A

Felipe Anderson napušta Lacio: Palmeiras završio transfer iskusnog Brazilca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 09:30
Fudbaler Lacija, Felipe Anderson se seli u Palmeiras Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Fudbaler Lacija, Felipe Anderson se seli u Palmeiras

Pre nekoliko dana je otkrio da neće ostati u Laciju, delovalo je da je Juventus njegova sledeća destinacija, ali ipak neće biti tako. Felipe Anderson će postati novi igrač Palmeirasa na kraju ove sezone.

Brazilac se tako vraća u svoju domovinu, a mediji navode da je ovu odluku doneo pre svega zbog porodice. Interesantno je da je Anderson u Brazilu nosio dres Santosa, velikog rivala Palmeirasa.

Iskusni vezista je u svojoj karijeri nastupao za tri kluba u Evropi, a definitivno je ostavio najveći trag u Laciju gde je odigrao 319 utakmice uz 58 golvoa i 63 asistencije. Sa "bjankoćelestima" je osvojio jedan trofej - Superkup Italije 2017. godine, dok je dva puta gubio u finalu naciolanog kupa.

Oprobao se Anderson i u Premijer ligi gde je nosio dres Vest Hema, ali ta epizoda nije bila podjednako uspešna kao ona u Rimu. Takođe je kratko nosio dres Porta gde je odigrao svega 10 mečeva.

Brazilski interancionalac je sa klubom iz Sau Paula potpisao ugovor na tri godine, odnosno do 31. decembra 2027. godine.