Premijer liga

Čelsi želi da vrati trenera koji im je doneo poslednju titulu Premijer lige: "Plavci" poslali ponudu Konteu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 16:00
Antonio Konte Guliver/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File
Antonio Konte

Fudbalski klub Čelsi je navodno poslao izuzetno primamljivu ponudu Antonio Konteu u nadi da će ga ubediti da se vrati na "Stamford Bridž" kako bi zamenio Maurisija Poketina, prenose italijanski mediji.

"Plavci" se nalaze u izuzetno teškoj poziciji. Zauzimaju deveto mesto i nemaju nikakve šanse da se dočepaju učešća u Ligi šampiona. Jedino što do kraja sezone mogu da obezbede je eventualno učešće u Ligi konferencije. Uprava zato razmišlja o prekidu saradanje sa Poketinom.

Jedna od meta Čelsija je bio i Tijago Mota koji beleži fantastične rezultate sa Bolonjom u ovoj sezoni. Ipak, veruje se kako je Italijan znatno bliži ostanku u Italiji i klupi Juventusa nego odlasku u Premijer ligu.

 

 

"La Republika" je prenela kako je londonski klub ozbiljno zainteresovan za povratak Kontea. Italijan je doneo poslednju titulu Premijer lige "plavcima" i uprava smatra da bi mogao da ponovi taj uspeh.

Međutim, Konte je takođe želja Milana i Napolija. Iskusni strateg je bez posla marta 2023. godine kada je napustio klupu Totenhema. U trenutku njegovog odlaska, "spursi" su ispali iz FA kupa i Lige šampiona, dok su u prvenstvu engleske zauzimali četvrtu poziciju.