Premijer liga

Nova "petarda" Fulama: Mančester Siti nakon preokreta slavio na "Kenilvort Roudu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.12.2023 16:59
Fudbaleri Mančester sitija na utakmici protiv Lutona Guliver/Nigel Keene
Fudbaleri Mančester sitija na utakmici protiv Lutona

"Mini" londonski derbi je doneo susret Fulama i Vest Hema na "Krejven Kotidžu". Obe ekipe su u ovo kolo ušle sa pobedom u prethodnom. "Kotidžeri" su pobedili Notingem Forest 5:0, a "čekićari" su savladali Totenhem u gostima 2:1. Uprkos tome, nije bilo previše neizvesnosti na ovoj utakmici

Fulam je već na poluvremenu imao tri gola prednosti zahvaljujući golovima Raula Himeneza, Vilijana i Tosina Adarabioja. Ekipa Marka Silve je nastavila u istom ritmu i u drugom delu igre jer su već u 60. minutu ponovo zatresli mrežu "čekićara" a strelac je bio Hari Vilson. Za novu "petardu" se pobrinuo Karlos Vinisijus koji je u 89. postigao pogodak za konačnih 5:0.

Zanimljiv duel je viđen i na "Kenilvort Roudu". Mančester siti je stigao na gostovanje Lutonu nakon nešto lošijih rezultata. Očekivala se laka pobeda, ali nije sve krenulo po planu za tim Pepa Gvardiole. "Šeširdžije" su na poluvremenu imale prednost jer je Elajdža Adebajo u drugom minutu nadokande matirao Edersona nakon asistencije Androsa Tauzenda. Međutim, vođstvo domaćina nije trajalo dugo. Već u 62. minutu je Bernardo Silva pogodio za izjednačenje, a samo 120 sekundi kasnije je Džek Griliš ponovo zatresao mrežu Lutona za potpuni preokret Mančester sitija. 

Treći meč u popodevnom terminu je odigran u Liverpulu gde je Everton dočekao ekipu Čelsija. U prvih 45 minuta nije viđeno previše šansi, već samo dve povrede. Zbog toga je viđena po jedna izmena na obe strane, a teren su napustili Ešli Jang (Everton) i Ris Džejms (Čelsi). Na početku drugog dela igre, odličnu kontru za "karamele" Abdulaj Dukure je krunisao pogotkom. Čelsi je preuzeo kontrolu utakmice nakon toga u potpunosti, ali nije uspeo da probije bedem ispred Džordana Pikforda. Konačan rezultat je postavo Luis Dobin u 92. minutu. Nakon kornera i gužve u šesnaestercu, mladi napadač Evertona je naleteo na odbijenu loptu i savladao Đorđa Petrovića koji je nekoliko minuta pre toga zamenio povređenog Roberta Sančeza. Ovo je ujedno bio i debi za srpskog čuvara mreže u Premijer ligi.

Premijer liga, 16. kolo

subota

Kristal Palas - Liverpul 1:2 (0:0)
/Mateta 57 penal - Salah 76, Eliot 90+1/

Brajton - Barnli 1:1 (0:1)
/Adingra 77 - Odober 45/

Mančester Junajted - Bornmut 0:3 (0:1)
/Solanke 5,  Biling 68, Senesi 73/

Šefild Junajted - Brentford 1:0 (1:0)
/Mekejt 45+1/

Vulverhempton - Notingem Forest 1:1 (1:1)
/Kunja 32 - Tofolo 14/

Aston Vila - Arsenal 1:0 (1:0)
/Megin 7/

nedelja

Everton - Čelsi 1:0 (0:0)
/Dokure 54/

Fulam - Vest Hem 5:0 (3:0)
/Himenez 22, Vilijan 31, Aradabiojo 40, Vilson 60, Karlos Vinisijus 89/

Luton - Mančester siti 1:2 (1:0)
/Adebajo 45+2 - Silva 62, Griliš 65/

Totenhem - Njukasl 17.30 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore