Vesti EURO 2024

Finale EURO u Nemačkoj moje najveće dostignuće u karijeri: Saugejt ponosan na uspeh Engleske Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Izvor: Tanjug

11.07.2024 10:10
Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt slavi plasman u finale EURO Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt slavi plasman u finale EURO

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt izjavio je da je njegov tim zasluženo izborio plasman u finale Evropskog prvenstva, prenose britanski mediji.

Fudbaleri Engleske su sinoć u Dortmundu u polufinalu kontinentalnog šampionata pobedili Holandiju rezultatom 2:1. Ovo je drugo uzastopno finale EP za Englesku, posle poraza od Italije 2021. godine.

"Jasno je da je ovo moje najveće dostignuće, najbolji momenat od kada sam selektor. Naročito zato što smo igrali dobro. Morali smo stalno da se prilagođavamo, Holandija je pravila mnogo taktičkih promena, pa smo morali i mi, naročito u odbrani. Mislim da smo im pravili velike probleme tokom celog meča, a kraj je bio poseban. To je primer kako bi trebalo da se žrtvuje za zajednički uspeh", rekao je Sautgejt, koji je selektor Engleske od 2016. godine.
 


On je istakao da Engleska ima kvalitetne fudbalere na svim pozicijama.

"Najbitnije je to što su svi igrači spremni da u bilo kom momentu uđu na teren i pruže specifičan doprinos. Votkins i Palmer su nam pružili dodatnu i drugačiju energiju", dodao je selektor Engleske.

Fudbaleri Engleske će u nedelju u finalu EP igrati protiv selekcije Španije.

"Znali smo da Holandija ima kvalitetan tim, a u svakog trenutku mogu da vas kazne, kao što su učinili. Međutim, bilo je dosta vremena do kraja. Zbog finala smo došli ovde, pripremali smo se za to dve godine. Imaćemo dan manje da se odmorimo od ekipe koja je do sada bila najbolja na turniru", istakao je Sautgejt.