Vesti EURO 2024

Kevin Čobot ispisao istoriju na EURO Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2024 08:40
Kevin Čobot slavi gol protiv Škotske Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit
Kevin Čobot slavi gol protiv Škotske

Jeziva scena povrede Barnabasa Varge posle sudara sa Angusom Ganom, uticala je na igrače Mađarske i Škotske da sigurno jedno 15 minuta više razmišljaju o toj sceni nego o važnosti meča. Ipak, u poslednjih 15 minuta igrali su hazarderski, jer je pobeda i jednima i drugima davala nadu u prolaz u osminu finala.

U takvoj završnici više sreće su imali Mađari koji su posle kontre u 11. minutu nadoknade slavili golom Kevina Čobota. Igrač Ujpešta nije najbolje zahvatio povratnu loptu Rolanda Salaija, ali je ona završila na pravom mestu. Taj pogodak u 11. minutu nadoknade doneo je Mađarima šansu za ostanak na EURO, a fudbalera uveo u knjigu rekorda EP kao najkasnijeg strelca u istoriji.

 

 

Čobot je gol posvetio porodici, ocu Robertu koji je bio takođe istaknuti igrač i šampion Evrope sa mladom selekcijom Mađarske davne 1984. godine.

"Gledali smo uživo prva dva meča na EURO i zbog sujeverja nismo hteli da odemo na treći, jer je on postigao gol za Ujpešt kada ga nismo gledali. Pozvao me posle meča i rekao 'tata, jesi li srećan?. Plakali smo smo moja supruga i ja. Igra fudbal od pete godine i ovaj gol je kruna velikog rada kao i podrške koje smo mu priužali. Ponosni smo na njega", istakao je za "Nemzeti sport" Robert Čobot.

Igrač koji se vratio pre tri godine iz Benfike i sreću našao u Ujpeštu je objasnio i šta je selektor Marko Rosi tražio od njega.

"Rekao mi je da ne tražim loptu u moge već u prostor kako bi iskoristio brzinu. Pogodio sam kada je bilo pogrebno i srećan sam zbog velike pobede", rekao je Kevin Čobot.

Mađarska na kontu ima tri boda i čeka na rasplet u ostalim grupama. Možda će im tri boda biti dovoljna za osminu finala, a možda i ne budu.