Vesti EURO 2024

Niko kao Niko: Vilijamsa traže Arsenal, Liverpul, Barselona...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2024 15:49
Niko Vilijams je bio enigma za Di Lorenca Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Niko Vilijams je bio enigma za Di Lorenca

Niko nije tražen od igrača sa UEFA EURO kao Nikolas "Niko" Vilijams. Napadač Atletik Bilbaoa briljirao je u španskom timu protiv Italije, "izvozao" je iskusnog desnog beka Đovanija Di Lorenca kao na ringišpilu i samo sebi podigao cenu na tržištu.

Mlađi brat Injakija Vilijamsa, koji je rešio od 2022. godine da igra za Ganu, na meti je Arsenala, Liverpula, Barselone, Pari sen Žermena i samo je pitanje ko će prvi da povuče konkratan potez koji bi odobrovoljio upravu Baskijaca da razgovara o prodaji.

 

 

Imao je Niko jendu veoma kvalitetnu sezonu iza sebe ovenčanu osvajanjem Kupa Kralja. Ozbiljno se "zamerio" Barseloni koju je sa vratom Injakijem deklasirao u kupu, postigao je u sezoni osam golova u 39 mečeva, ali dodao čak 14 asistencija. Brz, fantastične tehnike, pravi je prototip modernog krilnog napadača.

Ugovorom je vezan do juna 2027. godine i Atletik će se teška srca odvojiti od njega. Osim ako neko na sto stavi minimum 100 miliona evra. Ta suma nije problem za klubove Premijer lige, gotovo nemoguće u ovom momentu za Barselonu.