Vesti EURO 2024

Grupa D na TV Arena Sport: Holandija i Poljska - svaki bod znači, kad ste u grupi sa Francuskom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.06.2024 09:20
Reprezentacije Poljske i Holandije otvoriće takmičenje u Grupi D. Profimedia
Reprezentacije Poljske i Holandije otvoriće takmičenje u Grupi D.

Fudbalska reprezentacija Holandije odigraće uvodni susret u Grupi D Evropskog prvenstva protiv nacionalnog tima Poljske od 15.00 časova u Hamburgu. S obzirom da se ove dve ekipe nalaze zajedno sa Francuskom u uvodnoj fazi takmičenja, timom toliko bogatim imenima, svaki bod u međusobnim okršajima timova u pitanju, odnosno Austrije, imaće dodatnu vrednost. 

Veliki problemi sa povredama kroje oba sastava. Što se Poljaka tiče, njima nedostaje tehnički samo jedan igrač, ali to je i onaj najbitniji. Robert Levandovski je ofanzivna uzdanica ekipe i vođa na terenu, ali usled povrede će morati da propusti prvi meč. Što se "lala" tiče, kod njih je situacjia još kompleksnija. Najveći problem je vezni red, s obziro da su se sa spiska selektora Ronalda Kumana povukli Frenki de Jong i Teun Kopmajners, usled problema vezanih za fizičku spremu. 

"Svaki protivnik u grupi je težak, možda ne jednako koliko i Francuska po kvalitetu - sa njima igramo drugi meč - ali mora se istaći da je Poljska dobroorganizovana, snažna i defanzivno čvrsta ekipa. Fizički su snađni i, naravno, uvek imaju nekoliko talentovanih igrača u veznom redu. Zbog svega pomenutog, ne treba pretpostavljati da ćemo tek tako pobediti prvu utakmicu. Moraćemo da budemo veoma skoncentrisatni i spremni za takav uspeh", rekao je Kuman sa velikim poštovanjem. 

Guliver/ChristianxKolbert

Ronald Kuman, selektor Holandije

Pored nekadašnjeg fudbalera i legende Barselone, oglasio se i trener Poljske, Mikal Probirc. 

"Znamo koliko je Holandija jaka. Imamo veliko poštovanje za njih, ali ih se ne plašimo. Desio se progresu u oporavku Roberta Levandovskog, tako da se nadamo da će zaigrati na meču sa Austrijom. Naša taktika? Ukoliko uđemo u meč samo da bi 'preživeli', nećemo uspeti. Imamo plan i nadam se da ćemo ga se držati. Pripremili smo igrače dobro tako što smo analizirali zajedno protivnike i pokazali smo im čak 20 snimaka sa utakmica Holandije", istakao je samouvereno Probirc. 

Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Robert Levandovski, najbolji igrač Poljske

Krajnje zanimljiv okršaj nas čeka ukoliko imamo na pameti da su dve reprezentacije u pitanju, u vrlo sličnoj situaciju. Holandija je evropski gigant koji nikada nije uspeo da nadomesti odlazak generacije predvođene Arijenom Robenom i Robinom van Persijem. Sa druge strane, Poljska nikada nije bila fudbalski gigant, ali mora se uzeti u obzir da su ovo poslednji trzaji tima sa pomenutim Levandovskim i Vojčekom Ščesnim. 

Ovu utakmicu možete pratiti na kanalu TV Arena Sport Premium 1 od 15.00 časova.

Evropsko prvenstvo: Grupa D

16.06
Poljska - Holandija  (AP1) 15.00

17.06
Francuska - Austrija (AP1) 21.00