Vesti EURO 2024

Rudi Feler bez dileme: Francuska ima neverovatan sastav, favoriti su za osvajanje EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2024 12:08
Rudi Feler Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, File
Rudi Feler

Direktor nemačke selekcije Rudi Feler govorio je "Gazeta delo sport" o predstojećem UEFA EURO 2024. godine. Nekadašnji sjajni napadač nema dilemu kada je prvi favorit takmičenja u pitanju.

"Za mene je Francuska favorit. Čak i kad ne igraju dobro imaju daleko najjači tim. Njihov sastav je neverovatan", istakao je Feler.

Nemačku i Italiju je stavio u grupu selekcija koje će se boriti za najviši plasman.

"Uz nas, Italiju, postoji još nekoliko selekcija koje mogu da igraju sa svakim. Tu su pre svih Holandija, Engleska, Portugalija, Španija, a očekujem da Hrvatska i Austrija mogu da prirede iznenađenja".

Naglasio je "lisac" da je uvek protiv Italije teško igrati i da ne bi voleo da ih ima za rivala u osmini finala, što je potencijalno moguće da se dogodi.

"Najvažnije je da prođemo grupu, što je prvi cilj. Uz svo poštovanje rivalima težićemo da budemo prvi u grupi. Već od meča sa Škotskom želimo uz pomoć navijača da naglasimo tu želju", zaključio je Feler.

Nemačka u petak (21.00, TV Arena 1 Premium) otvara UEFA EURO u Grupi A protiv Škotske. Rivali u grupi su još Mađarska i Švajcarska koji svoj meč igraju u subotu od 15.00 časova.