Vesti EURO 2024

Jan Matsen menja Frenkija De Jonga u selekciji Holandije, problem i sa Kopmajnersom Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2024 09:06
Jan Matsen AP Photo/Christophe Ena
Jan Matsen

Frenki De Jong nije spreman za UEFA EURO, odlučio je selektor Holandije Ronald Kuman i zato je danas u selekciju "oranja" vratio Jana Matsena. 

"De Jong će biti spreman tek za tri nedelje. Ima dugu istoriju te povrede i morali smo da mislimo o njegovom zdravlju. Ni njegov klub ne želi da rizikuje tako da smo bili primorani da donesemo ovu odluku", rekao je Kuman. 

Levi bek Borusije iz Dortmunda bio je na širem spisku za UEFA EURO, nije prošao "filter", ali mu je izgleda bilo suđeno da se nađe među 26 fudbalera koji će braniti boje selekcije na evropskoj smotri fudbala. 

Jan Matsen ima 22 godine i do sada još nije debitovao za A selekciju Holandije. Međutim, iza njega je duga reprezentativna karijera u mlađim kategorijama jer od 2017. godine nosi dres "lala". Možda će Kuman morati da napravi još jednu korekciju u sastavu jer se povredio i Teun Kopmajners.

Vezni igrač Atalante danas će imati lekarske preglede posle kojih će se videti koliko je ozbiljna povreda i koliko će morati da odsustvuje.

Holandija na startu takmičenja u D grupi igra 16. juna od 15.00 časova protiv Poljske, koja je takođe u psolednjoj proveri ostala da strepi zbog povreda Roberta Levandovskog i Šviderskog.