Vesti EURO 2024

Vejn Runi optimističan pred EURO: Mislim da Egleska može osvojiti trofej

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2024 22:20
Nekadašnji fudbaler, Vejn Runi, misli da je Engleska favorit. AP Photo/Alex Brandon
Nekadašnji fudbaler, Vejn Runi, misli da je Engleska favorit.

Fudbalska reprezentacija Engleske još jednom izlazi na veliko takmičenje, Evropsko prvenstvo, sa ogromnim očekivanjima, a kako i ne bi. "Gordi Albion" ima snažan tim, pun zvezda iz Premijer lige i ostalih najboljih svetskih liga. U više navrata se dovodilo u pitanje da li je selektor Geret Sautgejt pravi čovek za posao, a ovo će mu verovatno biti najvažniji ispit na kojem nema padanja. 

Nekadašnji igrač engleskog nacionalnog tima, i član takozvane "zlatne" generacije sa Frenkom Lampardom i Stivenom Džerardom, Vejn Runi, smatra da bi upravo ovo takmičenje mogla da osvoji ekipa sa ostrva. 

"Engleska može da osvoji EURO 2024. Mislim da druge zemlje počinju pomalo da se plaše Engleske. Na prethodnim turnirima, drugi timovi su mogli da vide da je Engleska dobra, ali nikada nije bilo straha. Međutim, sada taj strah postoji kad se pojavi engleska reprezentacija", smatra Vejn Runi.

Guliver/Simon Davies

Vejn Runi, nekadašnji fudbaler

Takođe, dao je svoje viđenje igračkog kadra, i istakao ko bi u krcatom timu Engleza trebao da se nađe u startnoj postavi. 

"Za mene, Fil Foden i Bukajo Saka moraju da igraju. Želim da vidim Fodena kako igra u centralnom veznom redu, ali tu imate i Džuda Belingema, što je glavobolja koju će imati Sautgejt. Pretpostavljam da bi mogao da igra sa njima kao dve desetke, zatim i sa trojicom u sredini, ali onda bi morao da se oslanja na bekove kako bi dobio na širini."

Za kraj, dao je neke savete aktuelnom selektoru:

"Imamo snagu i kvalitet u timu, ali mora da se vodi računa i o minutaži. Nekad mnogo znači ako igrač odmori 15 minuta, to može da napravi veliku razliku. Recimo, Hari Kejn je na EURO 2020 jurio Zlatnu kopačku, da nije bilo toga lakše bi ga zamenili i možda bi bio svežiji za neke mečeve."

Engleska će na EURO 2024 igrati u Grupi C protiv Srbije, Danske i Slovenije. Izabranici Gareta Sautgejta prvi meč igraju protiv reprezentacije Srbije 16. juna u Gelzenkirhenu.