Vesti EURO 2024

Zlatko Dalić ne želi publiku na treninzima u Rijeci: Nova pravila u reprezentaciji Hrvatske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2024 19:42
Zlatko Dalić, selektor fudbalske selekcije Hrvatske, ne želi svedoke navjače oko terena Guliver
Zlatko Dalić, selektor fudbalske selekcije Hrvatske, ne želi svedoke navjače oko terena

Ljubitelji fudbala iz nama komšijske države neće imati priliku da posmatraju rad reprezentativaca Hrvatske na stadionu "Rujevica" u Rijeci, dok se pripremaju za prvenstvo Evrope u Nemačkoj (14. jun - 14. jul) i to izričitom voljom i odlukom selektora Zlatka Dalića

Da li zbog neprijatnog događaja na istom mestu od prošle godine, kada je Marko Livaja bio na meti oštrih verbalnih napada prisutnih navijača i zbog istih ušao u usmeni konflikt s njima, ili nečeg drugog, tek šef stručnog štaba "vatrenih" odustao je od otvorenih treninga.

Uvedena zabrana odnosi se samo na "običnu" publiku, obzirom na to da su mediji ostali dobrodošli tokom rada na formi i igri za EURO 2024, na kom je vicešampion sveta iz 2018. godine i trećeplasirani tim sa Mundijala 1998. i 2022. svrstan u izuzetno jaku B grupu.

Da bi prošli dalje, Luka Modrić i društvo moraće da osvoje dovoljno bodova u konkurenciji jedne Španije i Italije, s puno respekta prema debitantu Albaniji. A, presek njihovog trenutnog stanja biće vidljiv 3. juna, na prijateljskom susretu sa Severnom Makedonijom u Rijeci. 

Biće to prvi pripremni ispit za Dalićeve izabranike uoči EURO, kom će moći da prisustvuju i gledaoci, dok će drugi biti 8. juna u Portugalu, s najboljom selekcijom te zemlje. Ni na jednoj, kao ni na ni najvećoj smotri Starog kontinenta neće biti Livaje, pošto se posle pomenutog incidenta povukao iz državnog tima.