Vesti EURO 2024

Englezi strahuju pred EURO: Hari Kejn je povređen

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2024 18:20
Fudbaler bavarskog kluba, Hari Kejn Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Fudbaler bavarskog kluba, Hari Kejn

Fudbalska reprezentacija Engleske, po običaju, odlazi sa velikim nadama na Evropsko prvenstvo. Verovatno nikada nije postojalo vreme kada "tri lava" nisu odlazila na internacionalna takmičenja sa pod pritiskom očiju i gladnih ambicija čitave nacije, kojoj je sve osim zlata - neuspeh.

Mora se priznati, retko su opravdavali na terenu samopouzdani stav, a nikoga ne bi iznenadilo kada bi izabranike Gereta Sautgejta i sada neočekivano izbacio autsajder u četvrtfinalu. Nesrećni ostrvljani sada imaju još razloga za brigu, jer im se pod znakom pitanja nalazi najbolji igrač Hari Kejn

Napadač Bajerna iz Minhena je izgleda i već neko vreme na mukama usled povrede, a njegovo stanje je delimično otkrio strateg Bavaraca, Tomas Tuhel. 

“Hari (Kejn) se leči kod svog ličnog lekara. Ne može da putuje. U Madridu je već bio na granici. Imao je potpunu blokadu u leđima, pogoršalo se i smeta mu u svakodnevnim pokretima“, rekao je Tuhel na konferenciji za medije pred meč u Hofenhajmu.

Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Hari Kejn, fudbaler Bajern Minhena

Nimalo naivno ne zvuči, a prava ozbiljnost peha, biće poznata u narednom periodu. Podsetimo, Evropsko prvenstvo održaće se od 14. juna do 14. jula širom Nemačke. Engleska reprezentacija će nastupati u grupi sa našim nacionalnim timom, te Slovenijom i Danskom. 

Srbija i Engleska sastaće se na stadionu u Gelzenkirhenu 16. juna od 21.00 čas. 

 

Standings provided by Sofascore