Vesti EURO 2024

Kupiš hleb, saznaš ko će na EURO - Nemci postepeno objavljuju spisak za Evropsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2024 18:06
Fudbaleri Nemačke u kontroverzonoj opremi za Evropsko prvenstvo Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani
Fudbaleri Nemačke u kontroverzonoj opremi za Evropsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Nemačke. objavila je deo spiska igrača koji će od 14. juna do 14. jula pokušati da u svojoj domovini napadnu trofej Evropskog prvenstva. Popularni "panceri" su rešili da na vrlo zanimljiv način objave listu izabranih od strane Julijana Nagelsmana. 

Naime, ideja je da se svakoga dana objavi po jedno ime koje će u belom dresu nastupiti u Berlinu. U suštini, svaki fudbaler bi se pojavio na kesi jutarnjeg hleba, i tako sve dok se ne popuni 26 mesta u timu. 

 

 

Do sada je poznato deset fudbalera, a među njima se nalazi i Aleksandar Pavlović, nekada potencijalni reprezentativac Srbije. 

Ovo je deset sigurnih na spisku Julijana Nagelsmana...

Golmani: Manuel Nojer (Bajern Minhen)

Odbrana: Niko Šloterbek (Borusija Dortmund), Džonatan Ta (Bajer Leverkuzen), Robin Koh (Ajntraht Frankfurt), Maksimilijan Mitelštet (Štutgart).

Vezni red i napad: Aleksandar Pavlović (Bajern Minhen), Kai Haverc (Arsenal), Liroj Sane (Bajern Minhen), Kris Firih (Štutgart), Niklas Filkrug (Borusija Dortmund).

Spekulacije tamošnjih medija su su da se na spisku neće naći Leon Gorecka (višak u veznom redu), kao i Mats Humels, fudbaler koji je ove sezone odveo Borusiju iz Dortmunda u finale Lige šampiona na Vembliju. 

Podsetimo, Nemačka je smeštena u grupu A i igraće protiv Švajcarske, Mađarske i Škotske. Od prijateljskih utakmica, Nemcima su još ostale provere sa Ukrajincima 3. juna i Grcima 7. istog meseca.