Vesti EURO 2024

Rob Pejdž ostaje selektor Velsa uprkos bolnoj eliminaciji od Poljske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2024 17:52
Robert Pejdž i Kifer Mur pre penal serije sa Poljskom Tanjug/AP Photo/Alastair Grant
Robert Pejdž i Kifer Mur pre penal serije sa Poljskom

Robert "Rob" Pejdž ostaje selektor Velsa do Mundijala 2026. godine uprkos bolnoj eliminaciji od Poljske u finalu baraža UEFA Lige nacija. Nije bilo lako Velšanima posle izgubljene penal serije zbog koje nisu uspeli da vežu dva plasmana na UEFA EURO, ali predsednik Fudbalskog saveza Stiv Vilijams nije dozvolio javnosti da posumnjaju u rad selektora, niti u ozbiljnost Saveza.

"Savez može da potvrdi da Rob Pejdž ostaje selektor Velsa i za predstojeću kampanju u skladu sa njegovim ugovorom. Njemu ugovor ističe na leto 2026. godine, tako da nastavlja sa radom", istakao je Vilijams.

 

 

Pejdž je 2022. godine potpisao ugovor sa Savezom na četiri godine, imao je uspone i padove u toku kvalifikacija za EURO i na kraju nije uspeo da se preko baraža na mala vrata domogne Nemačke. Uz to, postojalo je neslaganje između njega i izvršnog direktora Saveza Noela Munija, ali je predsednik Vilijams uspeo da ih primiri i podstakne na obostranu saradnju.

Pejdž je vodio Vels na 17 mečeva, ostvario je pet pobeda, šest remija i isto toliko poraza. Napravio je smenu generacija, sa scene je sišao Geret Bejl, ostali stariji igrači sa EURO 2020. su tu, ali mlaži se nameću i sa njima će "napasti" Mudnijal 2026. godine.