Srbija na EURO 2024

Đurovski o meču Srbije i Slovenije: Način na koji smo došli do nerešenog rezultata nije obećavajući

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.06.2024 13:35
Boško Đurovski MN Press
Boško Đurovski

Nekadašnji fudbaler i reprezentativac Boško Đurovski ocenio je danas da način na koji je fudbalska reprezentacija Srbije došla do nerešenog rezultata u utakmici protiv Slovenije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj nije obećavajući pred poslednju utakmicu i da je potrebna bolja organizacija u utakmici protiv Danske.

"I da smo izgubili utakmicu (protiv Slovenije), pobedom protiv Danaca zauzeli bismo treće mesto i išli bismo u osminu finala, ali način na koji smo došli do nerešenog rezultata nije obećavajući pred poslednju utakmicu", rekao je Đurovski za Tanjug.

On je istakao da reprezentacija Srbija ne sme da se uzda u trenutak sreće već da treba da bude organizovanija u utakmici protiv Danske.

"Delovali smo stihijski, čini mi se da nemamo plan kako ulazimo u igru, ko gde stoji, organizacija napada, defanzivna organizacija tima, sve je to nekako stihijski. Ostavljeno je na samim igračima da to urade", izjavio je Đurovski.

Đurovski kaže da će biti veoma teško da srpska reprezentacija pobedi Dance jer se radi o jednoj ozbiljnoj reprezentaciji koja je, smatra on, mogla da pobedi Engleze zato što su 70 minuta igrali u jako dobrom ritmu.

On smatra da je srpskoj reprezentaciji potrebna "sveža krv", odnosno da selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi u poslednjoj utakmici možda da šansu mlađim igračima kako bi se probudili i prošli u naredni krug na Evropskom prvenstvu.