Srbija na EURO 2024

Dragan Stojković, selektor Srbije: Mitrović na klupi, očekujem dobar meč

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 19:02
Dragan Stojković, selektor Srbije FSS
Dragan Stojković, selektor Srbije

Počelo je odbrojavanje. Posle 24 godine, reprezentacija Srbije će konačno igrati na Evropskom prvenstvu, a prvu kontrolnu utakmicu odigraće sutra od 20.45 (TV Arena 1 Premium) na stadonu "Ernst Hapel"

Rival "orlovima" biće Austrija, koja iz poslednjih pet utakmica ima isto toliko i pobeda. To samo govori o kvalitetu i formu pomenute reprezentacije. 

FSS

Dragan Stojković na treningu u Beču

 

Sa druge strane i Srbija je došla spremna u Beč, selektor Dragan Stojković, nada se uspešnom startu priprema za Evropsko prvenstvo. 

"Austrija je kvalitetna i jaka reprezentacija, vrlo kompaktna. Utakmice u kvalifikacijama su pokazale da se radi o ozbiljnom timu. Zato smo i odabrali Austriju, jer ćemo imati težak i dobar test pred Evropsko prvenstvo. Ono što njih krasi, to je pre svega odličan timski duh, kao i individualni kvalitet na visokom nivou. Od igrača, tu su Sabicer, Lajmer, Arnautović, Gregorič. Smatram, da mogu dosta na Evropskom prvenstvu”, rekao je Dragan Stojković, selektor Srbije. 

Veljković: Dobar test

Miloš Veljković, optimisata je pred sutrašnji duel sa Austrojom: 

„Imamo dobru atmosferu, sve je dobro. Spremamo se i bićemo fizički na top nivou. Ovo je za nas dobra proba, dobar test protiv jakog protivnika. Videćemo sutra na kojem se trenutno  nivou nalazimo“ ističe Miloš Veljković.

Pričao je Rangnik o namerama da ne planira da izgubi utakmicu iako nema značaj. Ista, očekivanja ima i Stojković, o čemu je otvoreno i govorio. 

Svaki dobar i pozitivan rezultat daje dozu samopuzdanja što je jako bitna. Austrijanci imaju odličan tim, što su pokazali protiv Turske, Slovačke i Nemačke. Oni ne znaju da li je takmičarska ili pripremna utakmica – uvek igraju isto, to je germanski mentalitet. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu”.

Za razliku od Svetskog prvenstva u Kataru, euforija je mnogo manja. 

Veliko takmičenje predstavlja i veliki izazov, mi ne idemo radi turizma ili da bismo se slikali, već moramo da budemo na ozbiljnom nivou". 

FSS

Reprezentativci Srbije na treningu

 

Osvrnuo se potpm Stojković i na sistem igre selekcije Srbije. 

"Što se tiče sistema, ne mogu da govorim o takvim stvarima, razgovaramo i radimo sa igračima na terenu. Ono što budete videli, to će biti ono najbolje. Bitno je da igrači razumeju, da li je to sa trojicom, četvoricom ili sa pet u liniji. Evropsko prvenstvo traži strahovitu fizičku potrošnju i verujem da ćemo biti na tom nivou.

 

 

Mitrović je tek završio sezonu u Saudijskoj Arabiji i teško je očekivati da će biti u szartnih jedanaest protiv Austrije. 

" Mitrović se tek priključio treninzima i sigurno će biti na klupi, kao i Luka Jović koji se vratio iz Australije. Ne bih želeo da rizikujem… Očekujem Nikolu Milenkovića da nam se priključi, ali i on neće biti u konkurenciji. Svi ostali su spremni i nemamo kadrovskih problema” zaključio je Stojković, selektor Srbije.