Srbija na EURO 2024

Dragan Stojković sutra isporučuje imena putnika na EURO 2024: Dobro sam razmislio Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2024 19:34
Dragan Stojković, selektor fudbalske selekcije Srbije, saopštava spisak za EURO 2024 MN Press
Dragan Stojković, selektor fudbalske selekcije Srbije, saopštava spisak za EURO 2024

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, sutra ujutro obelodaniće imena i prezimena 26 igrača za koje je procenio da će nas najbolje predstavljati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Gostujući u "Oko" magaznu na RTS, šef stručnog štaba "orlova" najavio je da će putem sajta Fudbalskog saveza Srbije otkriti koje golmane, defanzivce, veziste i napadače vodi na turnir, čiji je početak zakazan za ovaj a kraj za sledeći mesec. 

"U utorak u devet sati na našem zvaničnom sajtu FSS objavićemo spisak 26 imena koja će nas predstavljati u Nemačkoj. Pripreme počinju već sutra, imaću 16 igrača na okupu u Staroj Pazovi. Trening će biti u 17 časova. Vidim veliku motivaciju i pristup nego pre dve godine. Što je mnogo važno, pre svega zdravstveni bilten. Onaj košmar koji sam imao pre dve godine, ne bih želeo da se ponovi. Igrači su zdravi, pravi i jedva čekaju da dođu. Sam podatak da ću prvog dana imati 16 imena, govori da ćemo spremno dočekati Evropski šampionat", rekao je Stojković. 

Uprkos novinarskoj znatiželji Stojković nije hteo da odgovora na pitanja o pojedincima, logično, jer se takve stvari ne rade na taj način. 

"Koji god spisak da objavim, naslovi će uvek biti Piksi iznenadio. Da li će za nekog biti iznenađenje, to ne znam. Za mene neće biti jer sam dobro razmislio. Za mene je bitno da odluke donosim na pošten i fer način".

Srbija će prvi put igrati na Evropskom prvenstvu od osamostaljenja, odnosno ravno 24 godine od EURO u Belgiji i Holandji, kada je bila deo druge državne zajednice. 

"Nema euforije kao pre dve godine pred Katar. Ta euforija je vladala s pravom jer smo te kvalifikacije odigrali na fantastičnom nivou. Kao krem je došla utakmica u Lisabonu gde su trijumfalno briljirali i otišli na Svetsko prvenstvo. Sada nema euforije i to mi se sviđa. Apsolutno je bolje ovako. Idemo sa velikom željom i motivacijom da date sve od sebe i postignete uspeh. Bitno je da imamo mir i da igrači budu potpuno zdravi i spremni, i fizički i mentalno".

 

 

Očekivanja nacije idu od - do, a sam Stojković ima određena razmišljanja u vezi epiloga povratničkog učešća na  najvećem takmičenju nacionalnih timova u kontinentalnoj konkurenciji. 

"Mi smo baš baš dosta propustili da nas bude u Evropi. Za ovo vreme od kad radimo zajedno, imamo Mundijal, imamo Ligu nacija, gde smo odigrali perfektno i bili prvi u grupi. Odveli smo Srbiju u A diviziju, što znači da ste među 16 najboljih u Evropi. Dolaze kvalifikacije gde ste odigrali dovoljno dobro da odete na Evropsko prvenstvo. Sad treba napraviti kontinuitet. Ovo je velika šansa, veliki praznik evropskog fudbala, gde će Srbija biti učesnik. Tu šansu moramo da iskoristimo. Nema alibija, nema traženja izgovora. Daćemo sve od sebe i borićemo se. Igračima je itekako stalo, posle iskustva od pre dve godine, da odigramo što bolje možemo, da Srbiju učinimo ponosnim i srećnom", zaključio je Piksi, pod čijom komandom se stiglo i do Svetskog prvenstva u Kataru 2022.

Na dan kada je Izvršni odbor FSS jednoglasno potvrdio da nekada fantastični fudbaler ostaje još dve godine za kormilom seniorskog nacionalnog tima.