Srbija na EURO 2024

Dragan Stojković ostaje selektor Srbije do 2026. godine Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.05.2024 12:40
Dragan Stojković MN Press
Dragan Stojković

Fudbalski savez Srbije i selektor Dragan Stojković postigli su dogovor oko nastavka saradnje do Mundijala 2026. godine. Ono što se naslućivalo posle plasmana "orlova" na EURO 2024. godine stiglo je danas kao potvrda iz FS Srbije. 

Očekivalo se da će Stojković nastaviti mandat jer je sa Srbijom prvi put posle 24 godine vezao dva velika takmičenja SP u Kataru 2022. i EURO u Nemačkoj 2024. godine. Uz to je uveo Srbiju iz "B" u "A" diviziju Lige nacija i omogućio dalji napredak.

"U ulozi selektora naše A reprezentacije Dragan Stojković je omogućio Srbiji da prvi put poveže učešće na dva velika takmičenja (SP u Kataru i EP u Nemačkoj), uz to je ostvario uspeh u Ligi nacija (plasman u elitni rang) i dobio je poverenje rukovodstva naše organizacije da nastavi sa radom i posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj", kaže se u saopštenju FSS.

 

 

A, zatim se i obrazlaže:

"Očuvanje kontinuiteta u vođenju reprezentacije jedan je od ključnih faktora u postizanju željenog rezultata. Produžetak saradnje sa selektorom Stojkovićem u skladu je sa željama i ambicijama Fudbalskog saveza Srbije da naša A reprezentacija i u narednom periodu nastavi sa uspesima što se odnosi i na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Odluka će zvanično biti usvojena na sastanku Izvršnog odbora u ponedeljak 27. maja, odmah nakon sednice Skuptšine FSS u Staroj Pazovi".

Stojković je od 3. marta 2021. godine nasledio Ljubišu Tumbakovića na mestu selektora Srbije, na 37 mečeva ostvario je 21 pobedu, sedam remija i devet poraza, uz gol razliku 72:45.