WTA

Ons Žaber preko Elene Ribakine do polufinala Vimbldona: Arina Sabalenka dobila rivala

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.07.2023 17:00
Ons Žaber preko Elene Ribakine do polufinala Vimbldona: Arina Sabalenka dobila rivala Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Tunišanka Ons Žaber plasirala se u polufinale Vimbldona, pošto je danas savladala rusku teniserku Elenu Ribakinu rezultatom 2:1 (7:6, 6:4, 6:1) u četvrtfinalnom meču. Meč je trajao dva sata.

Ribakina je prva došla do brejka u prvom setu, pošto je u četvrtom gemu oduzela servis Tunišanki i povela sa 3:1. Žaber je uzvratila u narednom gemu i uspela da izjednači rezultat na 3:3. Usledila je još jedna ista epizoda u 11. i 12. gemu, zbog čega se ušlo u tajbrejk, u kojem se Ribakina bolje snašla sa servisom i tako osvojila prvi set.

 

 

Tokom drugog seta nijedna teniserka nije iskoristila brejk lopte u drugom i petom gemu. Odluka je pala u desetom gemu kada je četvrtu brejk šansu u drugom setu iskoristila Žaber i tako izjednačila rezultat u setovima (1:1).

Treći set je doneo dominaciju Ons Žaber, koja je oduzela servis protivnici u drugom i šestom gemu i servirala agresivno do pobede.  U polufinalu Žaber će snage odmeriti sa Arinom Sabalenkom, koja je prethodno savladala Medison Kiz u dva seta.