WTA

Ribakina bez odigranog seta prošla u Top osam Vimbldona, Đoković ubrzo na terenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2023 15:29
Ribakina bez odigranog seta prošla u Top osam Vimbldona, Đoković ubrzo na terenu Tanjug/AP Photo

Aktuelna šampionka Vimbldona, Elena Ribakina, druga je četvrtfinalistkinja Vimbldona, pošto je posle samo pet odigranih gemova dobila duel sa Beatriz Hadad Majom iz Brazila - 4:1. Zbog čega će Novak Đoković i Hubert Hurkač, kao sledeći par na Centralnom terenu, ranije nastaviti borbu za istu fazu turnira. 

Odnos kvaliteta i iskustva je takav da bi Kazahstanka i regularnim putem prošle u Top osam, ovako je to učinila mnogo brže jer je povreda sprečila Južnoamerikanku da nastavi borbu. Bolovi u kuku bili su jači, pa je Ribakina nastavila da ide ka novom pobedničkom Grend slem trofeju na travi. 

 

 

Pomenuti prekid i predaja Brazilke ubrzali su povratak Novaka Đokovića i Huberta Hurkača na Centralni teren, u nastavku meča osmine finala, početog noć pre. Srbinu i Poljaku ostaje da se zagreju, a onda počnu treći set, posle vođstva nađeg asa (7.6, 7:6) i prekida zbog početka policijskog časa u Londonu.  

Pre Ribakine u četvrtfinale je prošla i Amerikanka Medison Kiz, a ostalo je da se sastanu još Petra Kvitova i Ons Žabur, odnosno Arina Sabalenka i Ekaterina Aleksandrova.