WTA

Hrabra Olga Danilović osvojila prvi set, ali na kraju čestitala Žaber na osmini finala Rolan Garosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2023 22:02
Hrabra Olga Danilović osvojila prvi set, ali na kraju čestitala Žaber na osmini finala Rolan Garosa Tanjug/AP Photo

Olga Danilović dala je bukvalno sve od sebe da još jednom pomeri ličnu rezultatsku granicu na Grend slemovima i prvi put u seniorskom delu karijere probije se u osminu finala, ali jedan osvojen set i žestok otpor u drugom bili su nedovoljni za Rolan Garos senzaciju 105. teniserke sveta protiv sedmoplasirane na WTA listi Ons Žaber - 1:2 (6:4, 4:6, 2:6). 

Dugo je 22-godišnja Beograđanka čekala da izađe na teren, jer je njen meč bio zadnji u ženskom delu programa a prethodni su se odužili, ali to joj nije poremetilo koncentraciju. Motivaciju još manje, pa je s gotovo opipljivim samopouzdanjem i rešenošću da ide do kraja, pa kako ispadne, hrabro ukrstila reket sa šest leta starijom Afrikankom. 

Kako je finalistkinja US Opena i Vimbldona iz 2022. godine imala istu želju i plan potrajala je egal borba u prvom setu, s približno istim brojem blistavih momenata i "grešaka u koracima", sve dok osvajačica tri juniorska Grend slema nije posle 3:3 vezala dva dobijena gema. Na krilima odlično podešenog forhenda, prvo je uzela svoj, pa brejknula rivalku.

Žaber je uzvratila na isti način, ali to je samo isprovociralo snažan i precizan odgovor Danilovićeve. To jest novi brejk, u kom je ćerka nekada trofejnog košarkaša a sada predsednika Košarkaškog saveza Srbije, Predraga Danilovića, iskoristila prvu set loptu i bacila u delirijum srpske navijače na tribinama. 

Prštalo je s obe strane mreže i na početku drugog seta, s tim što je ovog puta iskusnija teniserka prva oduzela tuđ gem - 2:3. Malo je nedostajalo da Olga po istom scenariju odmah povrati ravnotežu, ali propustila je nekoliko šansi za izjednačenje. Nije, međutim odustala. Vratila se od 0:40 do 40:40, pa novim brejkom produžila sebi "život" u drugom setu - 4:4. Na kratko, jer je Ons gem dvokorakom izborila treću rundu.

A tu je iskoristila sve svoje znanje i razliku u "kilometraži", ubacila Olgu u svoju "mašinu" i bez većih problema ostala na spisku kandidatkinja za parisku krunu.