WTA

Tenisrke Srbije bolje od Norvežani u Bili Džin King kupu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

11.04.2023 18:08
Tenisrke Srbije bolje od Norvežani u Bili Džin King kupu Teniski savez Srbije

Teniserke Srbije pobedile su Norvešku 2:1 u meču drugog kola kvalifikacionog turnira Bili Džin King Kupa koji se igra u turskoj Antaliji.

Mia Ristić (16), 412. teniserka planete, donela je prvi bod Srbiji, pošto je rezultatom 2:0 (6:4, 6:4) savladala Ulrike Eikeri. Pobedu Srbiji osigurala je 269. na svetu Lola Radivojević (18) koja je bila bolja od Malene Helgo - 2:0 (7:6, 7:5). Utešni poen Norveškoj doneo je dubl. Ristić i Kozarov poražene su 0:2 (3:6, 2:6) od Helgo i Eikeri. 

Srpkinje su tako ostvarile dve pobede u prva dva kola turnira u Antaliji, pošto su u ponedeljak savladale Bugarke 2:1. Izabranicama selektora Dušana Vemića preostali su dueli protiv Švedske, Danske i Hrvatske. 

Reprezentacija Srbije u Antaliji igra kvalifikacione mečeve u okviru I grupe Evro-afričke zone za plasman u plej of za plasman u kvalifikacije za popunu Svetske grupe. Samo tri reprezentacije, pobednici obe grupe sa turnira u Antaliji, kao i bolja iz plej-ofa drugoplasiranih timova na tabeli, obezbeđuju prolaz iz I grupe Evro-afričke grupe u novembarski plej-of za ulazak u kvalifkacije za plasman Svetsku grupe, a dve poslednjeplasirane ispadaju u II grupu Evro-afričku grupu.