WTA

Teniserke Srbije nadigrale Bugarsku u Bili Džin King kupu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

10.04.2023 20:50
Teniserke Srbije nadigrale Bugarsku u Bili Džin King kupu Teniski savez Srbije

Bili Džin King kup selekcija Srbije pobedila je danas u Antaliji sa 2:0 selekciju Bugarske u prvom meču grupe B kvalifikacionog turnira za plej-of u kojem će se boriti za kvalifikacije za popunu Svetske grupe.

Najbolju žensku tenisku seniorsku selekciju Srbije na turniru u Antaliji predstavljaju Aleksandra Krunić (127. na WTA listi u singlu), Olga Danilović (136.), Lola Radivojević (266.), debitantkinja u BJK kup timu Srbije Mia Ristić (412.) i Katarina Kozarov (493.) pod vođstvom selektora Dušana Vemića.

Prvog dana takmičenja Srbija je odmerila snage sa Bugarskom i već nakon singl susreta stigla do pobede od 2:0. Prvi meč odigrala je Mia Ristić i pobedom debitovala u nacionalnom dresu seniorske reprezentacije Srbije savladavši bugarsku reprezentativku Denislavu Gluškovu 6:2, 6:2. 

U drugom singlu 18-godišnja Lola Radivojević izborila je drugi bod za Srbiju u ovom meču pobedivši Izabelu Šinikovu 3:6, 6:3, 6:2. 

Naredni meč Srbija igra već u utorak 11. aprila protiv reprezentacije Norveške.

Samo tri reprezentacije, pobednici grupa i bolja iz plej-ofa drugoplasiranih timova na tabeli, obezbeđuje prolaz iz I grupe Evro-afričke grupe u novembarski plej-of za ulazak u kvalifkacije za plasman u Svetsku grupu.