WTA

Olga samo hrabro: Srpska teniserka protiv Vodroušove u osmini finala Rolan Garosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2024 08:00
Olga Danilović Tanjug/AP Photo/Trevor Collens
Olga Danilović

Takmičenje na Rolan Garosu, najboljeplasirana srpska teniserka, Olga Danilović započela je kao 125. igračica na WTA listi, a u meč osmine finala protiv Markete Vondroušove ulazi kao 105. teniserka sveta.

Doduše ta tabela još nema zvaničnu potvrdu, ali to bi svakako trebalo da bude najlošiji plasman koji će Olga imati nakon završetka drugog Grend slema u sezoni i izlaska nove WTA liste, što će se desiti narednog ponedeljka, 13. juna.

 

 

Igrama u glavnom gradu Francuske srpska igračica je pokazala da se nalazi u sjajnoj formi i od 11.00 časova na terenu "Suzan Leglen" će odmeriti snage sa aktulnom osvajačicom Vimbldona i trenutno šestom teniserkom sveta.

Dve teniserke do sada su se sastale u dva navrata i to po jednom u juniorskoj i seniorksoj konkurenciji, a obe pobede je odnela Čehinja.

Prvi duel se dogodio u dugoj rundi Rolan Garosu 2016. godine kada je Marketa slavila 2:0 (6:3, 6:3), a drugi put ovog Januara na Junajted kupu u Australiji gde je Olga uspela da osvoji jedan set (1:6, 6:3, 3:6).