WTA

Iga Švjontek zbog povrede rebra odustala od turnira u Majamiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2023 23:20
Iga Švjontek zbog povrede rebra odustala od turnira u Majamiju Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee, File

Najbolja teniserka sveta, Poljakinja, Iga Švjontek povukla se danas sa WTA turnira u Majamiju zbog povrede rebra, saopštili su organizatori.

Švjontek, koja je prošle godine osvojila turnir, trebalo je sutra u drugom kolu da igra protiv Amerikanke Klari Liu.

Poljakinja je navela da je posle razgovora sa lekarima odlučila da se povuče sa turnira na Floridi.

"Znate da sam se posle Dohe mučila sa jakom infekcijom. Dozvoljeno mi je da igram, ali jaka epozoda kašlja uticala je da dođe i do povrede rebra. Pokušavali smo da se nosimo sa tim i da igram, sve dok je to bilo sigurno za mene. Proteklih dana smo analizirali podatke i doktor mi je predočio dijagnozu. I dalje osećam jaku nelagodnost i bol i ne mogu da se takmičim. Moram da se odmorim i oporavim i zbog toga moram da odustanem od Majamija i takmičenja u Bili Džin King kupu", poručila je Iga preko Instagrama.

Ona je dodao da joj je jako žao što neće biti u prilici da igra na Floridi.

"Obaveštavaću vas dalje o tome gde ću igrati, sve to zavisi od procesa oporavka i preporuka medicinskog tima. Imam najbolji tim iza sebe, potrebno mi je samo vreme. Zaista je teško što neću moći da igram u Majamiju i Bili Džin King kupu, ali zdravlje je najvažnije. Zahvalna sam na tome što mi je ovo prvo iskustvo sa povredom posle dužeg perioda, što sam u savršenom stanju mogla da se takmičim tako dugo, ali to je sport, ponekad se dešava, to je van naše kontrole. Vreme je da se to prihvati i da pokušam da ozdravim što je pre moguće", zaključila je najbolja teniserka sveta.

Austrijanka Julija Graber igraće umesto Švjontek u drugom kolu turnira u Majamiju protiv Klari Liu.

WTA turnir u Majamiju se igra za nagradni fond od 8,8 miliona dolara.