WTA

Arina Sabalenka osvojila Australijan Open: Posle preokreta savladala Elenu Ribakinu u tri seta

komentari (0)

Izvor: Tanjug

28.01.2023 13:16
Arina Sabalenka osvojila Australijan Open: Posle preokreta savladala Elenu Ribakinu u tri seta Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Beloruska teniserka Arina Sabalenka pobedila je u finalu Australijan openu kazahstansku teniserku Elenu Ribakinu 2:1 (4:6, 6:3, 6:4) i posle preokreta osvojila svoju prvu Grend slem titulu.

Bolje je Ribakina otvorila meč i uspela je da napravi brejk u trećem gemu. Sabalenka se vratila u igru u osmom gemu, ali je već u narednom pretrpela novi brejk. Do kraja seta Ribakina je sigurno servirala u svom servis gemu i povela sa 1:0 u setovima.

U drugom setu Sabalenka je uspela da protivnici oduzme drugi servis gem i povede sa 3:1. Beloruska teniserka je do kraj seta osvojila svoje servis gemove uz dosta muke pošto je Ribakina imala tri brejk šanse.

Treći set je doneo uzbuđenje tek u sedmom gemu kada je Sabalenka uspela da brejkne protivnicu i posle tri brejk šanse povede sa 4:3. U poslednjem gemu Beloruskinja je iskoristila tek četvrtu meč loptu i tako došla do titule.

"Želim i da čestitam Eleni na fantastične dve nedelje. Ti si sjajna teniserka i sigurno ćemo imati još velikih bitaka u finalima. Čestitam i tvom fantastičnom timu. Mnogo toga smo prošli. Bilo je mnogo padova prošle godina. Zaslužujete ovaj trofej. Mnogo vas volim i hvala", zaključila je Sabalenka.