WTA

Lakše uzeti Grend slem titulu, nego prestići Igu Švjontek na WTA listi: Karolin Garsija surovo iskrena

komentari (0)

Izvor: Tanjug

10.11.2022 14:29
Lakše uzeti Grend slem titulu, nego prestići Igu Švjontek na WTA listi: Karolin Garsija surovo iskrena Tanjug/AP Photo/Ron Jenkins

Osvajanjem WTA finala francuska teniserka Karolin Garsija je naprvaila najveći uspeh u karijeri, a uz to je postala i najplaćenija teniserka u svojoj zemlji prestigavši legendarnu Ameli Morezmo.

Trenutno četvrta igračica sveta smatra da u novoj godini može da unapredi svoju igru, ali ističe da će biti mnogo teško da se domogne prve pozicije na WTA listi koju neprikosnoveno čuva Poljakinja Iga Švjontek.

"Lakše je osvojiti Grend Slem nego prestići Švjontek. Ona je mnogo daleko", kroz smeh je poručila Karolin Garsija za zvanični sajt ATA i dodala:

"Ove godine se pokazalo da mnogo bolje igram na turnirima koji se igraju nedelju dana, nego na Grend Slemovima koji traju dve sedmice i to moram da popravim. Želim da napredujem, igram još bolje i nastavim sa sjajnim rezultatima".

Francuskinjaje naglasila da je zadovoljna svojim servisom, ali da ima mnogo toga što bi trebalo da promeni u svojoj igri.

"Potrebnomi je da nastavim sa napretkom. Svesna sam da će uvek biti grešaka to je sasvim normalno, ali je na meni da ih svedem na mimimum, odnosno da one ne odlučuju o konačnom pobedniku.Moram da unapredim ritern i volej, a mislim da u nekim situacijama moram da budem mnogo hrabrija", rekla je Karolin Garsija.