WTA

Koko Gof dobila maraton protiv Kostjukove i prošla u polufinale Australijan opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.01.2024 08:22
Koko Gof je stigla do polufinala Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Koko Gof je stigla do polufinala

Koko Gof prva je polufinalistkinja Australijan opena pošto je sa 2:1 (7:6, 6:7, 6:2) pobedila Ukrajinku Martu Kostjuk. Nesvakidašnji meč, koji je trajao tri sata i sedam minuta, odigrale su Ukrajinka i Amerikanka.

Kostjukova je sjajno počela četvrtfinale, povela je 5:1 u prvom setu uz dva bejka, imala je u osmom set loptu, ali je Gofova dobila pet uzastopnih gemova a onda prokockala servis i ušlo se u taj brek. Ukrajinka je izgubila pet poena na svoj servis, Amerikanka jedan manje pa je dobila "doigravanje" sa 8:6.

Kostjukova je pogađala vinere, ali je temperament sputavao da se probije među četiri najbolje teniserke. U drugom setu obe teniserke osvojile su samo po tri gema na svoj servis, imala je Gofova 4:5, ali se Ukrajinka nije dala. U taj breku je uspela da slavi 7:3 i dođe do trećeg seta.

 

 

I umesto da joj uspeh u taj breku bude psihološki stimulans, Ukrajinka je ušla u neverovatnu nervozu, poklanjala je poene Amerikanki koja je povela 5:0. Jedan bljesak u šestom gemu i brejk bio je tek dovoljan za utisak, jer je Amerikanka pobedila 6:2.

U polufinalu Gofova, koja je četvrti nosilac igraće protiv pobednice duela Arine Sabalenke i Barbore Krejčikove koje će igrati posle duela Novaka Đokovića i Tejlora Frica.