WTA

Ovo je baš veliko iznenađenje: Iga Švjontek eliminisana sa Australijan Opena od 50. igračice na svetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.01.2024 12:03
Ovo je baš veliko iznenađenje: Iga Švjontek eliminisana sa Australijan Opena od 50. igračice na svetu Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Iznenađenje je možda i blaga reč. Možda je bolje upotrebiti termin senzacija i to ona prvorazredna!

Najbolja svetska teniserka, Iga Švjontek eliminisana je sa Australijan Opena od češke predstavnice Linde Noskov - 6:3, 3:6, 4:6.

Poljakinja je pretrpela prvi poraz još od 29. septembra prošle godine kada je u Tokiju izgubila od Kudermetove, a od tada je vezala 18 uzastopnih pobeda i na njima izgubila samo tri seta.

 

 

Krenula je Iga Švjontek i ovoga puta veoma agresivno i jako, veoma lako je trijumfovala u prvom setu, a zatim je usledio veliki pad u njenoj igri što je Čehinja uspela da iskoristi ostvari najveću pobedu u karijeri.

"Ostala sam bez reči. Ovo je za mene veliki uspeh i čast je biti u osmini finala Australijan Opena", poručila je posle meča 50. tenisreka na WTA listi koja je prošle godine na istom mestu poražena u pevom kolu kvalifikacija.

Čehinja kojoj je tek 19 godina tako je postala prva tinejdžerka koja je na Australijan Openu uspela da savlada lidera na WTA listrui još od 1999. godine kada je to pošlo za rukom Anmeli Morezmo u duelu protiv Lindzi devenport.