WTA

Ona jednostavno nema konkurenciju: Iga Švjontek 50. nedelju u nizu najbolja na WTA listi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.03.2023 10:53
Ona jednostavno nema konkurenciju: Iga Švjontek 50. nedelju u nizu najbolja na WTA listi Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Poljska teniserka Iga Švjontek započela je danas 50. nedelju na čelu liste najboljih svetskih igračica, a kako stvari sada stoje na poziciji će ostati još dugo, jer se čini da ona u ovom trenutku nema adekvatnu konkurenciju.

Ovim uspehom najbolja igračica sve je postala tek deveta u istoriji ovog sporta koja ima 50 i više nedelja na čelu WTA liste, a tek četvrta kojoj je to učinila tako što nikada nije ni gubila prvo mesto.

Inače, poljska teniserka je prvi put "zasela" na čelnu poziciju WTA liste u aprilu prošle godine i od tada je neprikosnovena u ženskom tenisu.

Na danas objavljenoj listi iza nje je Arina Sabalenka, a zatim slede Džesika Pegula, Onas Žabur, Karolin Garsija, Koko Gof, Marija Sakari, Darija Kasatkina, Belinda Benčić i Elena Ribakina.

Od srpskih teniserki Aleksandra Krunić je nazadovala za jednu poziciju i trenutno je 119. igračica sveta, dok je Olga Danilović ostala na 143. poziciji na kojoj je bila i prošle nedelje.