WTA

Karoliha Muhova zbog problema sa zglobom odustala od Australijan opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.12.2023 19:05
Karolina Muhova, češka teniserka Guliver
Karolina Muhova, češka teniserka

Dok tensierke i teniseri širom sveta privode kraju prirpeme za Otvoreno prvenstvo Australije, Karolina Muhova saopštila je danas da odustaje od planiranog učešća na uvodnom Grend slemu svake sezone (14 - 28. januar).

Čehinja je bila prinužena na takvu odluku, jer osmoplasirana na WTA listi ima problem sa rukom, koji ne nemoguće rešiti do početka prestižnog takmičenja u Melburnu, početkom sledeće godine.

 

 

"Bol u zglobu mi se vratio na pola priprema. Moram da odložim početak sezone da bih potpuno izlečila zglob. Frustrirajuće je, ali moram da ostanem pozitivna, oporavim se i spremim se za ostatak sezone", napisala je 27-godišnja Muhova na društvenim mrežama. 

Da je mogla na Peti kontinent ova teniserka bi bila jedna od kandidatkinja za visok plasman na turniru serije 2.000, jer je prošle sezone pokazala da pripada svetskom vrhu. Muhova je stigla do finala poslednjeg Rolan Garosa i Top 4 na US Openu. 

Zanimljivo, Karolina je u dosadašnjoj karijeri osvojila samo jednu titulu u seniorskoj konkurenciji, a sada su je bolovi u ruci sprečili da proba otići korak dalje u tom segmentu bavljenja tenisom.