WTA

Pegula pobedila Sabalenku i obezbedila prolaz dalje: Iznenađenje na završnom Mastersu u Meksiku

komentari (0)

Izvor: Tanjug

01.11.2023 10:22
Pegula pobedila Sabalenku i obezbedila prolaz dalje: Iznenađenje na završnom Mastersu u Meksiku AP Photo/Ahn Young-joon

Američka teniserka, Džesika Pegula prva je polufinalistkinja završnog Mastersa koji se igra u meksičkom gradu Kankunu, pošto je u meču drugog kola pobedila Beloruskinju Arinu Sabalenku sa 2:0 (6:4, 6:3) i tako obezbedila prvo mesto u grupi A. 

Pegula je do drugog trijumfa u Kankunu došla za samo sat i po igre, a savladala je prvu igračicu sa WTA liste mnogo lakše nego što se očekivalo. 

Amerikanka je u prvom setu imala dva brejka prednosti i povela 5:2, Sabalenka je vratila jedan brejk, ali nije uspela da se vrati u set. 

U drugom setu Pegula nastavlja sa odličnom igrom i stiže do vođstva 4:0. Kod vođstva Amerikanke 5:2, Beloruskinja je spasila dve meč lopte i vratila jedan brejk. U narednom gemu Pegula nije iskoristila četiri meč lopte, ali jeste ukupno sedmu za pobedu i plasman među četiri najbolje. 

U drugom meču drugog kola grupe A kazahstanska teniserka, Elena Ribakina pobedila je Grkinju Mariju Sakari sa 2:1 (6:0, 6:7 (4:7), 7:6 (7:2)) posle dva sata i 26 minuta i tako eliminisala Grkinju iz dalje borbe za polufinale. 

U poslednjem kolu Pegula će igrati protiv Sakari u meču bez takmičarskog značaja, dok će Sabalenka i Ribakina međusobno odlučivati ko će sa drugog mesta iz grupe A u polufinale.