WTA

Koko Gof vezala 16 pobeda u nizu: Ovo je najbolji tenis u mojoj karijeri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.10.2023 08:59
Koko Gof vezala 16 pobeda u nizu: Ovo je najbolji tenis u mojoj karijeri Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Fenomenalna serija od čak 16 uzastopnih pobeda nakon lošeg rezultata na ovogodišnjem Vimbldonu dovela je američku tinejdžersku senzaciju, Koko Gof na treće mesto WTA liste.

Devetnaestogodišnja igračica je posle Gren slema u Londonu čak uspela i da osvoji US Open i najavila da će biti najozbiljnija pretnja dvema najboljim svetskim igračicama, Igi Švjontek i Arini Sabalenko.

 

 

"Ukoliko ćete da pobedite na 16 uzastopnih mečeva, ne možete očekivati da će svaka od tih poeda biti jednostavna. Ovo je prvi put u karijeri da imam tako dugačak niz trijumfa i naravno da ne znam koliko će on da traje. Iskrena da budem, nisam očekivala da će se sve ovo desiti nakon lošeg izdanja na Vimbldonu“, rekla je Amerikanka.

Koko Gof je posle Vimbldona zauzimala sedmu poziciju na WTA listi, a posle toga je usledio njen veliki skok na lestvici najboljih igračica sveta.

Treća teniserka sveta trenutno nastupa na turniru u Pekingu, gde je uspela da se domogne polufinala i u borbi za prolaz u finale če se boriti sa Igom Švjontek, koja joj baš ne leži.