WTA

Bila je druga na svetu, a sad nije ni među 200: Sunovrat Eme Radukanu nakon osvajanja Vimbldona 2021. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.09.2023 10:52
Bila je druga na svetu, a sad nije ni među 200: Sunovrat Eme Radukanu nakon osvajanja Vimbldona 2021. godine AP Photo/Jim Rassol

Te 2021. godine kad je osvojila titulu na Vimbldonu imala je samo 19 godina i predviđali su joj veliku kairjeru, a samo dve godine kasnije, Ema Radukanu je sa druge pozicije na WTA listi strmoglavo pala.

Prošlu nedelju je Britanka rođena u Kanadi započela kao 194. igračica na svetu, ali će od ponedeljka izgubiti još bodova i predviđanja su da će sledeče nedelje biti na 214. mestu među najboljim igračicama na planeti.

 

 

Mlada Britanka je imala velikih problema sa pobredama, budući da je opresiala obe ruke i skočni zglob, ali ima čvrstu želju da se vrati u teniski vrh.

To je jasno poručila početkom avusta kad je objavila da se vraća trenizima, ali je činjenica da taj povratak ne ide tempom koji je ona očekivala.

Pojedini specijalizovai tenski sajtovi naglašavaju da bi Radukanu mogla da dobije specijalnu pozivnicu za učešće na Australijan Openu naredne godine, ali istom pozivu se nadaju Karolina Voznjacki, Naomi Osaka i Venus Vilijams.